המשך סוגיית פריצת הדיסק

דיון מתוך פורום  פילאטיס

28/08/2009 | 18:24 | מאת: חן

קודם כל מדובר במדריך ולא מדריכה. דבר שני. היא מתלוננת על קושי וכאבים בישיבה על כסא, כך שאם אני מבין נכון הזוית בין הירך והגו בישיבה כבר מהווה לחץ על הדיסק מבחינתה(מעין פשיטה) והלחץ על החוליות התחתונות(כוח משיכה) ללא תמיכה ראויה(בטן)מהווים גורם לכאב שהיא חשה בתנוחה.

30/08/2009 | 18:06 | מאת: ליאור שניאור

חן שלום ראשית, נראה לי שאתה משתמש במושגים כגון "פשיטה" ומתכוון ל"כפיפה" או "דחיסה" ולכן אני מתקשה בלעזור לך. אשמח אם תשמור על שפה מקצועית מדוייקת בכדי שאוכל לעזור לך בצורה המיטבית. שנית, אתה מבין נכון, בישיבה הלחץ על החוליות גדל ואנו נדרשים לתמיכה ראויה של שרירי בטן וגב ( לא רק בטן) אינני בטוח במאת האחוזים שהבעיה של המתאמנת שלך משקפת אך ורק פריצת דיסק, היא יכולה לנבוע מגורמים נוספים ושונים ( כמו לחץ על עצב שעובר בתוך הgluteus) אני חושב שמבחינה מקצועית הייתי ממליץ לך להפנות את המתאמנת לבדיקה נוספת של פיזיותרפיסט בכדי לשלול גורמים אחרים מעבר לנושא של פריצת הדיסק. כאמור, מומלץ שתבצע עם מטופלת זו תנועות של רוטציה בגו במנחי שכיבה על הגב. תנועה זו מקלה על כאבים בגב התחתון. לסיום, אני ממליץ לך לשלוח את המתאמנת לבדיקה (שהיא לא רק ייעוץ מהאינטרנט)!! תודה ושבוע טוב ליאור שניאור

מנהל פורום פילאטיס