דלקת בפוביס

דיון מתוך פורום  פילאטיס

13/07/2009 | 11:06 | מאת: td

שלום ליאור,אני מדריכת פילאטיס מזרון. מאמנת שיעורים פרטיים בחור שמתלוננן על כאבים בבטן,נשלח לרופא וגילו דלקת בפוביס. פיזיוטרפיסט המליץ להפסיק עם כל תרגילי הבטן ובעיקר כל מה שקשור לכפיפיה של החזה אל האגן.לי זה נראה ממש קיצוני, אבל בכל זאת איזה תרגילים ממש לא לעשות ומה לדעתך אפשר כן לעשות(מתרגילי הכפיפה roll doun, roll over, chest lift,single\double leg stretch)???

10/08/2009 | 23:13 | מאת: ליאור שניאור

שלום לך אני צריך יותר פרטים על הנושא כמו למשל: איך הרופא זיהה שזו דלקת בפוביס? האם בוצא צילום ובדיקה אבחנתית (כמו אולטרה סאונד) ? בכל אופן, ביצוע תרגילי פילאטיס יכול להיעשות כאשר לא נכנסים לתוך הכאב של המטופל או לחילופין כאשר לאחר יום מהתרגול המטופל איננו מתלונן על כאבים עקב התרגילים שיישמת איתו באימון. בהצלחה וממתין לפרטים נוספים ליאור שניאור

16/07/2010 | 17:16 | מאת: td

שלום ליאור, בהמשך להתכתבותנו הקודמת..., אני מדריכת פילאטיס, עובדת באופן פרטי עם גבר שנתגלה אצלו לאחרונה קרע בבסיס הלברום קדמי עליון , בבדיקת MRI של פרק ירך ימין.(אוכל לשלוח אליך את הפרטים המלאים של הבדיקות למייל?) המתעמל נהג לרוץ בריצות ארוכות עד שהחלו כאבים במפסעה,באבחון הראשון נתגלו שברי מאמץ בעצם הפוביס.ולאחר כמה חודשים, בהמלצות פיזיותרפיסטים, הפסיק את הריצות. אך החלו כאבים חדשים, בצד ימין של המפסעה. לריצה לא חזר, אך הוחלט להמשיך עם אימוני הפילאטיס כדי לחזקו.אנחנו עובדים בהקשבה לגופו ומבצעים תרגילים שלא גורמים כאב. שאלתי: מאיזה פעולות ותנועות עלינו להזהר ולהמנע לחלוטין? באילו תרגילים כן להתמקד, שיכולים להקל ולהוריד מהעומס על המפרק?מטרתו לחזור לרוץ, איך אני יכולה לעזור לו להגיע לשם? תודה רבה טל

מנהל פורום פילאטיס