שרירים קצרים

דיון מתוך פורום  פילאטיס

14/06/2009 | 09:19 | מאת: אמא

שלום מקווה שהגעתי לפורום הנכון, באם לא אשמח אם תפנה אותי. יש לי ילד בן 15, זו השנה הרביעית שנמצא בקבוצת כדור-מים.אימונים 5-6 פעמים בשבוע. המאמן שלו אמר לו שיש לו שרירים קצרים (לא יודעת בדיוק את המונח), כלומר הכל למרחקים קצרים. הבן שלי מאד מתוסכל מהעניין, הוא מתאמן ומתאמן ומרגיש שהוא לא ממש בכושר. כלומר קשה לו מאד לשחות הרבה כשיש אימונים או במשחקים, כלומר יש לו רק ספרינטים מהירים, שזה לא ממש מתאים למשחק ששוחים הלוך וחזור. עלי לציין שהוא קיבל גוף יפה, יש לו שרירים יפים והוא ילד בריא. הוא מאד מאוכזב מעצמו, כי הוא חושב שהחברים מהקבוצה חושבים שהוא לא טוב, אבל זה לא נכון, פשוט מאד קשה לו. האם יש אפשרות לתקן המצב. כלומר האם יש אימונים אחרים שהוא יכול לבקש מהמאמן או אם יש אפשרות להאריך בתרגילים מסוימים את השרירים שיהיו יותר גמישים. אודה על תשובה מהירה אמא מודאגת

15/06/2009 | 13:18 | מאת: ליאור שניאור

שלום לאמא המודאגת. ראשית, לעניות דעתי את מערבת כאן שני תחומים- האחד הוא גמישות השרירים של בנך והשני הוא הסיבולת האוירנית שלו (סיבולת לב-ריאה). לאחר 4 שנות אימונים של 5-6 פעמים בשבוע נראה לי תמוה שרק עכשיו המאמן מבחין בתכונות גופו הפיזיולוגיות של בנך. בשל ריבוי האימונים ייתכן וגופו של בנך נמצא בתחום שנקרא "עומס יתר" שתסמיניו הם עייפות,תשישות ואף דיכאון לעיתים ובנוסף כעס ועצבנות. מדבריך אני מבין שיש כאן גם היבטים נפשיים ( הילד חושב שחבריו לועגים לו) מה שיכול לגרום ברמה הפיזית ל"עייפות החומר" ולירידה במוטיבציה שלו לשחות הלוך ושוב. המלצתי אלייך היא לקחת את ילדך למכללת וינגייט ולתאם לו פגישה עם פיזיולוג של המאמץ ( לדוגמא מולי אפשטיין) ולתת לאנשי מקצוע שעוסקים גם בפסיכולוגיה של הספורט לשוחח עם בנך. לסיכום- הטיפול בבנך צריך להיות כוללני (גוף ונפש) ולא "לרוץ" ישר לאימון נוסף או אחר. בהצלחה ואשמח לשמוע על התפתחויות ליאור שניאור

מנהל פורום פילאטיס