כאבי צואר

דיון מתוך פורום  פילאטיס

02/06/2008 | 20:33 | מאת: אפרת

בבדיקה MRI גילו בC5-C6 יש לחץ על השורש כנראה שזו הסיבה לנימול בצואר וחולשה ביד לאחרונה החלו כאבים עם הקרנה לרגל ימין בשוק החיצוני לכיוון הקרסול האם פילאטיס יכול לעזור למצבי

09/06/2008 | 23:33 | מאת: ליאור שניאור

פילאטיס אולי יכול לעזור, אבל בטיפול אישי ( אחד על אחד) בהצלחה ותרגישי טוב ליאור

02/02/2009 | 17:42 | מאת: מיקי

איך בוחרים כרית? כרית מתאימה עם תמיכה נאותה לצוואר נחוצה על מנת למנוע נזקים לעמוד השדרה הצווארי ולהתפתחות כאבי ראש, כאבי שכמות ועוד. עם הידע הבסיסי הזה לגבי חשיבות כרית השינה אנו הולכים לחנות ונשארים מבולבלים בגלל אין סוף אפשרויות . גודל? גובה? ספוג? נוצות? כרית רגילה? כרית גלית? כרית עגולה ועוד.... הדרישות הבסיסיות מכרית שינה, בדומה למזרון, הינן: תמיכה ונוחות. תמיכה אנטומית כרית בעלת תמיכה טובה הינה כרית שכאשר אתה מניח את ראשך עליה, עמוד השדרה הצווארי והראש שלך נמצאים בהמשך טבעי לעמוד השדרה הגבי ובמצב הכי קרוב לניטראלי. תמיכה אנטומית נכונה תלויה על כן בתנוחת השינה וברוחב הכתפיים שלנו. אנשים הישנים על גבם צריכים להסתפק בכרית נמוכה ואילו אנשים הישנים על צידם יזדקקו לכרית גבוהה יותר תלוי ברוחב כתפם. במרכזי השינה קיים סרגל מדידה המודד את המרחק בין תנוך האוזן לקצה הכתף וכך ניתן לדעת מהו גודל הכרית המועדפת. שינה על הבטן אינה מומלצת כלל ועיקר בגלל העומס שהיא יוצרת על הצוואר והגב התחתון. זכרו: אם אתם ישנים על מזרון רך הגורם לכתפיים שלכם לשקוע ולהתרוממות הצוואר והראש בחרו כרית שטוחה יותר בעוד שאם אתם ישנים על מזרון קשה שמונע שקיעה ומשאיר את הצוואר והכתפיים מורמים תצטרכו כרית גבוהה יותר. גודל הכרית לגודל הכרית (לא לגובהה) אין משמעות בריאותית ועל כן תלויה בהעדפותינו האישיות בלבד. חומר המילוי ודרגת הקושי כרית ספוג או כרית כוסמת שומרות טוב יותר על צורתן במהלך שנת הלילה בעוד שכרית נוצות נדחסת בקלות ובמשך הלילה עלולה לאבד את התמיכה האופטימאלית לצווארנו. אם נתון בסיסי זה נלקח בחשבון אזי אין חשיבות לחומר המילוי מלבד נוחות אישית. ישנם המעדיפים להניח ראשם על חומר רך (נוצות) גם אם זה אומר להניח שתי כריות פוך זו על גבי זו על מנת להשיג את הגובה האופטימאלי ואחרים המעדיפים חומר קשה יותר כמילוי לכרית שלהם. ניתן גם להשיג כריות שהינן שילוב של חומרי מילוי. זכרו: לכרית פוך טובה יכולת לשרוד שנים ארוכות בעוד שכרית ספוג תשנה את תכונותיה לאחר פרק זמן קצר בהרבה ( עד שנתיים) מה שיחייב את החלפתה. כרית אורטופדית מדובר למעשה במגוון כריות מעוצבות העשויות ממיני ספוג עם שני גלים בגדלים שונים האמורים לספק תמיכה נכונה יותר לצוואר ולראש. ישנן כריות אורטופדיות שניתן להוסיף או לגרוע מהן חומר מילוי ועל ידי כך להגיע לגובה מתאים. גם במקרה הזה אין המלצה חד משמעית. הבחירה תלויה בנוחות ובהעדפות האישיות שלנו. כיסוי הכרית חשיבותו של כיסוי מתאים לכרית הוא ביכולתו להגן על הכרית ולהאריך את חייה. המלצתי היא להשתמש בכיסוי מבד טבעי (כותנה) מה שימנע מצב של הזעת יתר ויאפשר שינה טובה יותר אתר שיכול לעזור לכם לבחור את הכרית הנכונה http://www.kariot.co.il/ מיקי [email protected]

מנהל פורום פילאטיס