הכנסה והוצאת האויר

דיון מתוך פורום  פילאטיס

15/05/2008 | 19:09 | מאת: סיגל

שלום, התחלתי בשיעורי פילאטיס ולהפתעתי דרך הכנסת האויר (שאיפה) והוצאתה (שאיפה) שונים ממה שלמדתי בחוג ספורט אחר. אשמח אם תוכל להסביר לי איך לעשות זאת נכון ובריא. מה שידעתי עד כה:- בזמן השאיפה לקחת אויר ולהוציא את הבטן, לנפחה החוצה ומיד לאחר מכן בשאיפה, להכניס הבטן פנימה (להצמיד הטבור לכוון הגב). אך מסתבר שבפילאטיס זה אחרת. מחכה לתשובתך ותודה מראש, סיגל

04/09/2008 | 15:12 | מאת: התבלבלתי

לפי הכותבת, שאיפה ונשיפה זה אותו דבר... שאלתי, כיוון שאני בשיעור ומתבלבלת כל הזמן... נשיפה - האם זה נקרא להכניס את האוויר? האם כאן צריך לנפח בטן כלפי חוץ? או להצמיד את הבטן פנימה? נשיפה - האם זה ההוצאה של האוויר? האם כאן לאחר שהכנסתי אויר והצמדתי את הבטן (אם זה הנכון) עכשיו (כמובן) צריך להוציא ואז הבטן מתנפחת? או להיפך, האם מקודם כשהכנסתי את האויר, נפחתי את הבטן ועשיו הנשיפה היא ההצמדה לכיוון הבטן. תודה על התשובה!

מנהל פורום פילאטיס