כאבי גב

דיון מתוך פורום  פילאטיס

23/10/2007 | 22:57 | מאת: כאבי גב

האם יש חשיבות לשחרר את הקודרטוס לומברום שריר מרובע מותני כדי לעזור לי בכאבי הגב שלי המטפל שלי אומר שיש לו חלק גדול יותר ממה שנהוג לחשוב אני בן27וחצי עם כאבי גב כרוניים? מה זה השריר הזה ואיך הוא קשור לכאבים?אני מטופל באופן פרטי והוא לא ממש נדיב בהסברים אבל הוא ממש מקצועי אולי תוכל אתה להסביר לי? תודה מראש

24/10/2007 | 15:25 | מאת: ליאור שניאור

שלום לך, לצערך , אם אינך מגיע מהתחום , אינך יכול לדעת בוודאות שהמטפל שלך הנו מקצועי, אין זה אומר שאם אדם משתמש במילים גבוהות ונוגע בגופך כאילו הוא מומחה בעל שם עולמי, משמע הנו באמת מומחה עולמי, יחד עם זאת, אינני מטיל במטפל שלך ספק מכיוון שאינני מכירו, אבל הייתי מציע לך שלא לכנות אדם "מקצועי" בתחום מסויים כל עוד אינך שופטו מבחינה מקצועית מעצם היכרותך עם החומר. שנית, לעניות דעתי, הטיפול בגופו של אדם הוא כמכלול, ואין רק שריר אחד כזה או אחר הגורמים לבעיה שלך, בהקשר לכאבי הגב, לרוב מדברים על שריר המותן כסל ) iliopsoas) כתורם לכאבי גב אך לא לשריר שציינת בשאלתך, אלא אם כן באמת בוצעה בדיקה קלינית מקיפה ועלה מהבדיקה שזו בעייתך והנה רלוונטית לכאבים שלך בגב התחתון. שוב, אתה בן 27 וחצי, חובה לבדוק את אורח חייך בשביל לדעת למה אתה , בגיל כה צעיר, סובל ( למרות שבעיית כאבי הגב הנה נפוצה בכ90% מאוכלוסיית העולם שחווה זאת על בשרה) אם ברצונך לגלות יותר על השריר נסה בגוגל את מילות החיפוש quadratus lumborum וlow back pain ותראה מה תגלה. בימינו בעידן האינטרנט, הנך יכול לבדך לגלות את העולם הרפואי וכל עולם אחר שתרצה. מקווה שעניתי ובהצלחה ליאור

30/12/2007 | 12:13 | מאת: עמיר

ליאור הייתי רו\צה לדעת בבקשה כיצד בודקים את השריר הזה? איזה בדיקות עורכים לו?אורך?כוח? כיווץ? אשמח בנוסף לתשובתך גם הפנייה ספסציפית למאמר או חומר בנושא כדי לדעת יותר. תודה רבה מראש.

מנהל פורום פילאטיס