לליאור

דיון מתוך פורום  פילאטיס

06/07/2006 | 15:56 | מאת: יונה

שלום ליאור, קראיתי על הפורום וגם את הכתבה האחרת המצורפת, ולא כל כך הבנתי האם בסופו של דבר פילאטיס מזרון ו/ או פילאטיס מכשירים מתאימים לכולם או שיש הסתייגויות מסויימות.. בוא נלך בדרך השלילה - תוכל לומר לי למי כל אחת מהפעילויות הללו לא מתאימה? שאלה שניה - לאשה בגיל 55, אוסטיאופניה, נוטלת תוסף סידן, וחוץ מזה אין מחלות כרוניות אחרות המצדיקות נטילת תרופות באופן קבוע. הפעילות הגופנית היחידה בשנים האחרונות - הליכה 5-6 פעמים בשבוע בין חצי שעה לשעה כל פעם. מה במקרה מתאים - פילאטיס מזרון, מכשירים או שניהם מתאימים. מהן ההסתייגויות במקרה זה? אם פעילות כזאת מתאימה - למה במיוחד זה יעזור לאור הנתונים הנ"ל? תודה

07/07/2006 | 18:56 | מאת: ליאור שניאור

יונה שלום, מנסיוני האישי , היחידים שפילאטיס מזרון/ מכשירים לא התאים להם הם אנשים בעלי אופי של "action" . אנשים שרצו להתאמן בקצב מטורף, להזיע ו"לטפטף" לרצפה ולא יכלו להתרגל לקצב האיטי ולדיוק שבתנועת הפילאטיס. לא נתקלתי בפתולוגיה מסויימת המונעת מהמתאמנים לבצע את תנועות הפילאטיס.להפך, ג'וזף פילאטיס המציא את שיטתו בעקבות טיפול באנשים פצועים,קטועים וכו'.. כמובן שישנם סייגים לכל תרגיל וחובה להתאים את האימון למתאמן ואם קיימת בעייה מסויימת בגופו של אדם על המורה להתאים את השיטה למתאמן ולא את המתאמן לשיטה. לגבי השאלה השניה- אין אני רואה מניעה כלשהי לבצע פילאטיס מזרון/מכשירים במקרה של האוסטאופניה. הרבה נשים מגיעות למצב זה ( אוסטאופניה) לאחר הפסקת הווסת ( מנופאוזה ) ובעקבות נטילת הורמונים וכו'.. חשוב רק לציין זאת למורה שמולך בכדי שידע להתאים את השיעור למצב( למשל, שלא תגיעי למצבים שבהם נוצר לחץ גדול מידי על חוליות הצוואר או על חוליות עמוד השדרה כולו..). מתיאורך ותיאור הפעילות הגופנית שלך, מצבך נפלא ושפיר. שלבי את הפילאטיס עם ההליכות שלך וכך תצרי לך פעילות גופנית משולבת ומהנה.פעילות זו תחזק ( או לפחות תמנע) את המשך התדרדרות רככת העצמות , תגמיש את שרירייך, תשפר את יציבתך ובקיצור נמרץ... תעניק לך חיים חדשים ותחושת חיות נפלאה. בהצלחה יונה, יש לך "אור ירוק" להתחיל בשיטת הפילאטיס (מזרון/ מכשירים) :)) שבת שלום ליאור

מנהל פורום פילאטיס