ROM

דיון מתוך פורום  פילאטיס

28/07/2007 | 12:02 | מאת: מנחם

שלום , מהו טווח תנועה אקטיבי ומהו טווח פסיבי? מהם הגורמים המשפיעים על כל אחד? כיצד ניתן לשפר אותם? תודה מראש.

02/08/2007 | 23:23 | מאת: ליאור שניאור

שלום לכל מפרק שבו מתבצעת תנועה מסויימת, מתקיים שם טווח תנועה מסויים שיכול להימדד בעזרת גוניומטר ( מד מעלות). טווח אקטיבי של מפרק, זהו הטווח שאותו אתה מניע בעצמך באופן אקטיבי ופאסיבי זה כאשר אדם אחר מניע לך את האיבר ואתה לא מסייע לו כלל וגם משתדל שלא להתנגד. ישנם הרבה גורמים משפיעים כמו גיל, פציעה, מין , סוג אימון, תזונה ועוד ובכדי לשפר גמישות עליך להעמיק ולנבור בספרים כי פה זה מקום קטן ותמציתי בכדי לענות לך על שאלה נרחבת שכזו. פנה לספרים או מאמרים בנושא של גמישות. בהצלחה ליאור

מנהל פורום פילאטיס