פילאטיס לפי תוכנית טלויזיה

דיון מתוך פורום  פילאטיס

02/07/2006 | 11:28 | מאת: לי

בוקר טוב, מעל שנה אני מתאמנת לפי שיעורי הפילאטיס של דליה מנטבר בערוץ "החיים הטובים" שבטלויזיה ואף הקלטתי כמעט את כל השיעורים. פרט לזה כעשרים שנה אני מתעמלת בבית בהתבסס על אימונים של גלעד ינקלביץ מערוץ הספורט, ושל מרגרט ריצ'רד (ארה"ב). כמו כן, אני צועדת בממוצע 4-5 פעמים בשבוע 8 ק"מ ביום, בקצב של 6 ק"מ לשעה. אינני אוהבת חדרי כושר ועם המשמעת העצמית שלי אני מתעמלת מסתדרת לבדי (גילי קרוב ל-57). האם ישנם מכשירים שאפשר להסתייע בהם בפילאטיס מזרון בבית (פרט לגומי ופיזיקל)? בתודה, לי

02/07/2006 | 14:07 | מאת: ליאור שניאור

שלום לי, הפילאטיס עובד דרך המוח , המחשבה, ומשם אל הגוף... אם תוסיפי לאימונייך גומייה, קופסת שימורים , מקל מטאטא או כדור גדול /קטן, באילו אין אני רואה חידוש לשיטת הפילאטיס. אמונתי האישית היא כי צריך לעבוד מתוך מחשבה ותחושה ולא ממש חשוב באילו אביזרי עזר תשתמשי לשם הגברת דרגות הקושי או דרגות הגיוון באימון ( אך כפי שקראת, ציינתי לך מספר אביזרים). הגיוון הוא במוחך, בשכלך ובמחשבתך, והאמיני לי , גם לאחר תרגול אינטנסיבי מ-100 קלטות וידיאו... בסוף אלה יהיו עדיין רק 100 שיעורים מובנים מראש. נסי לשלב ביניהם וליצור לעצמך שיעורים, נסי ליצור ובכך תרגישי כיצד גופך עובד ופועל אחרת. נסי למצוא את הזרימה שבתוכך ואת יכולות היצירה שטמונות בך. בהצלחה ליאור

03/07/2006 | 00:10 | מאת: דליה מנטבר.

היי לי. שמחה לדעת שאת מבצעת את שיעורי בערוץ. לדעתי את מחלקת את הפעילות שלך בצורה נכונה ומאוזנת. את יכולה להוסיף לאביזרים שלך גם, כדור קטן וכדור גדול. אם בא לך מכשיר ביתי, של פילאטיס, אפשר גם. צלצלי אלינו אל 03-5445344 ודברי איתי או עם מריה. דליה

מנהל פורום פילאטיס