שרירים קצרים וארוכים?

דיון מתוך פורום  פילאטיס

10/06/2007 | 02:12 | מאת: מיכל

כל הזמן אני שומע על שריר קצר ושריר ארוך אין דבר כזה רבותי לאחר סיום תהליך הגדילה בגיל 25 בערך אין התארכות של העצם ומאחר והשרירים מחוברים לעצמות בנקודות קבועות אין מצב שהשריר התארך פתאום. זה לא קורה תחשבו מה היה קורה אם היינו מצליחים להאריך את השרירים אבל העצם היתה נשארת בגודלה המקורי = הכל היה מדלדל באמצעות תרגיל גמישות ניתן לשפר אלסטיות של שריר יש מצב נוסף בו באמצעות עבודה לא מאוזנת של הגוף יש מצב בו יש קיצור של שריר בגלל חוסר אלסטיות אבל חשוב להבין שבגלל זה שריר אחר יתארך לדוגמא אימון בו נאמן רק את שריר הזרוע הדו ראשי ולא את התלת ראשי בהחלט יכול לגרום לקיצור של הדו ראשי אבל אז התלת ראשי יתארך. האם הדברים נכונים?יש טעם בלהאריך שרירים?

13/06/2007 | 16:11 | מאת: ליאור שניאור

שלום, יש טעם רב לאימוני גמישות ומתיחות בכדי לשפר טווחי תנועה ומוביליות של בני האדם. המילים "מקוצר" ו"ארוך" באות רק בכדי לעזור לנו לתקשר עם אנשים שהשפה הרפואית/פיזיולוגית אינה שגורה בפיהם . יום נפלא ליאור

15/06/2007 | 16:36 | מאת: מיכל

הבנתי,אגב התמונה מאוד מחמיאה לך... רציתי לשאול מהן החלופות המקצועיות למונחים מקוצר וארוך. ואגב מה זה מוביליות?

מנהל פורום פילאטיס