כאבים בברך

דיון מתוך פורום  שחיקת סחוס, דורבן, טניס אלבו ותסמונת התעלה הקרפלית

13/05/2010 | 00:17 | מאת: רונן

שלום, מזה כחודש, לאבי, אדם בן 40, יש כאבים מאוד חזקים בברך, הוא הופנה לאורטופד והאורטופד ציין שיש הצטברות נוזלים בברך, ועדיין הוא לא נשלח לצילום כדי לאבחן אילו נוזלים בדיוק. הוא קיבל כדורי "אטופן 600mg" שעזרו לשבועיים בערך. לאחר שבועיים, בפתאומיות, הכדורים הפסיקו להשפיע וזה אף החמיר הוא צולע ברמה חמורה, כך שהוא אינו יכול ללכת למרחקים ארוכים ואף קצרים. איני חושב שזו הצטברות דם עקב פציעה מכיוון שאבי לא עוסק בשום ספורט ולא נפצע, הוא נהג מונית ולכן רגלו רק לוחצת על דוושה ולא פועלת מעבר לכך. אשמח לדעת מה אפשר לעשות, והאם יש אפשרות להוצאת הנוזלים באמצעות ניתוח, ומהו זמן ההחלמה של הניתוח במידה ויש כזה. ולמה לדעתך הצטברו אותם נוזלים בברכו. אשמח לתשובה בהקדם האפשרי בתודה, רונן.

שלום רונן, נוזלים בברכיים ניתן להוציא בכמה שיטות 1.ע"י שאיבת הנוזל בזריקה הטיפול נעשה ע"י רופא 2.באמצעות עיסוי לימפטי הטיפול נעשה ע"י מטפל מומחה לשיטת העיסוי הלימפטי. 3.באמצעות הנחת עלי כרוב שמניחים במהלך הלילה לוקחים את עלי הכרוב החיצוני מועכים קלות באמצעות מערוך מניחים על הברך עוטפים את הברך עם תחבושת או סוודר ישן למשך הלילה ולמחרת בבוקר מסירים את העלים ומיד מנגבים. העלים שואבים את הנוזלים יש לעשות טיפול זה למשך מספר ימים עד שהברך מבריאה. לעיתים ישנה סיבה להצטברות הנוזלים כגון דלקת או פציעה והדבר מצריך פועלות נוספות בברכיים. בברכה אלי נחום

מנהלי פורום שחיקת סחוס, דורבן, טניס אלבו ותסמונת התעלה הקרפלית