כאבי ברכיים -CMP

דיון מתוך פורום  שחיקת סחוס, דורבן, טניס אלבו ותסמונת התעלה הקרפלית

04/03/2010 | 10:49 | מאת: שי

ד"ר שלום, אני בן 26 אשר השתחררתי מצ"הל לפני כשנה, לאחר שלש שנים בשירות חובה. תפקידי בצבא היה מפעיל תקשוב מבצעי(אלחוטן) בחיל הקשר. לאחר שנה בשירות התחילו כאבים עזים בברכיים בעיקר ברגל ימין. בשנה זו הרמתי מכשירי קשר במשקלים כבדים ביותר ממחסנים והעברתם ממקום למקום. הכאבים היו סביב הפיקה בברך ימין בעיקר, ובאמצע הברך בצד שמאל . הכאבים נעו בשתי הברכיים. לא יכולתי לרוץ , ולעשות פעילות בכלל. נשלחתי לרופא אורטופד והתחלתי טיפול פיזותרפי רציף, וכן סדרת טיפולים בשניה גם בביה"ח שערי צדק בירושלים(אשר שם מכשור חדש יותר ורציני יותר) אך הכאבים לא הפסיקו. עשיתי צילום רנטגן וכן מיפוי עצמות(לקרת סוף השחרור- כי ככה זה בצה"ל -כל דבר לוקח זמן) ההבחנה הייתה "הדגשה בטוברוסיטי של הטיביות שיכולה לנבוע מאנטזופתיה . הדגשה קלושה בפמור דיסטאלי לטראלי מימין, ייתכן אנטזופתיה או ממצא אחר כגון NOF, לקורלציה קלינית ורטגנית כיום המצב חמור מבעבר, אני איני יכול ללכת כמעט, וכשאני הולך יש לי כאבים עזים מתחת לפיקה ומצדדי הפיקה בשתי הרגליים וכן באמצע החיבורים בברך, יותר בברך ימין,למרות שאני לא עושה שום פעילות -והכאבים רק מתחזקים בהליכה. ד"ר, מה עלי לעשות? איך אפשר לרפות דבר כזה? האם זה שחיקת סחוס בברך ובפיקה עקב הרמת משקלים כבדים? תודה.

שלום שי, מאד קשה לתת עצה דרך האתר לפני שעורכים בדיקה פיזית, לפי דעתי ייתכן והבעייה קשורה רק לחוסר איזון במפרק הברך או תזוזה של הפיקות, האופן כללי ניתן לטפל בברכיים במיוחד כשאתה צעיר. בברכה אלי נחום

מנהלי פורום שחיקת סחוס, דורבן, טניס אלבו ותסמונת התעלה הקרפלית