הזרקת חומצה היאלורונית-כרבולת תרנגולת

דיון מתוך פורום  שחיקת סחוס, דורבן, טניס אלבו ותסמונת התעלה הקרפלית

25/01/2010 | 12:56 | מאת: רינת

שלום רב, רציתי לשאול אם ידוע על שיפור לכאבי ברכיים אצל מבוגרים עקב שחיקצ הסחוס .הזריקות של החומצה ההילאורונית ניתנות תחת הנחיית סיטי ומאד יקרות. אבל אם זה יעזור להוריי-אז זה שווה הכל. השאלה הגדולה היא אם יש סיכוי שזה ישפר ולו במעט את הכאב הבלתי נסבל? הוריי בסביבות גיל 80. תודה רבה רבה

שלום רינת, חומצה אילרונית לטיפול בכאב ברכיים נועדה לשמן ולהקל בכאב בין עצמות השוק והירך במקום בו בדרך כלל נמצא הסחוסים, לעיתים טיפול בחומצה האילרונית יכול להקל בכאב ובמקרים מסויימים לא עוזר בכלל. הכל תלוי במצבו של החולה. חשוב לציין שהטיפול בחומצה האילרונית לא נועד לחדש את הסחוס וברוב המקרים האפקט הטיפולי הוא לתקופה קצרה של מספר חודשים. בשיטת CRT הטיפול נועד לבנות את ריקמת הסחוסים ומתמקדים בהסרת הלחץ מהפרק הפגוע ואיזון השלד על מנת למנוע שחיקת סחוס והקלה בכאב. ניתן לקרוא על שיטת CRT באתר CRT www.crt.co.il חשוב לדעת שבמקרה ואין סחוס בכלל הטיפול אינו יעיל ויכול לעיתים לעזור בכאב אבל לא בבניית הסחוס. בברכה אלי נחום

מנהלי פורום שחיקת סחוס, דורבן, טניס אלבו ותסמונת התעלה הקרפלית