כאבים בגיד

דיון מתוך פורום  שחיקת סחוס, דורבן, טניס אלבו ותסמונת התעלה הקרפלית

24/01/2010 | 11:43 | מאת: איציק

שלום וברכה. עברתי לפני כשנה וחצי ניתוח acl וכריתה של מניסקוס חזרתי לפעילות לפני שנה בהדרגה. (עם מאמן כושר אישי) הברך יציבה מאוד ואין כאבים היום. הבעיה היחידה שנשארה לי (מאחרי הניתוח הרגשתי את זה) היא בגיד האחורי הsmm או בשמו המלא הסמימברנוס. שבזמן פעילות אני מרגיש את הגיד נמתח ומורגשת קפיצה בגיד באיזור האחורי של הברך. (יש לציין שבניתוח השיחזור היה מגיד הפיקה). אני עושה המון מתיחות לאיזור ורק זה עוד איכשהו עוזר לי, אבל הבעיה לא חולפת ונהיית יותר ויותר כרונית מיום ליום.. וכשזה כואב אז כל התנועתיות של הברך משתנה.. עשיתי כעשרה טיפולי פיזיותרפיה רק על זה ולא עזר. עד כדי שהפיזיותרפיסט (שהוא מנהל מחלקת פיזיותרפיה מפורסם) אמר לי שהוא לא יודע איך לעזור לי.. בבדיקת אולטרסאונד שעשיתי נאמר "הגיד הsmm הדיסטאלי (סמימברנוס)מעובה, עם נוזל יתר במעטפת. הודגמה ציסטה ע"ש בייקר קטנה. בבדיקה דינמית ניתן לזהות קפיצה קטנה של גיד smm. לסיכום: טנוסינובטיס של גיד smm הדיסטאלי." הייתי אצל המנתח שלי לפני כחודש, שאמר לי שזה לא קשור לניתוח אלא כנראה לתראומה עצמה. שכתב לי "מאז הניתוח נותרו כאבים קלים ב.... של סמימברנוזוס. עיבוי קל בv5 ובמישוש. יש להפנותו ל 8-12 טיפולי פיזותרפיה נוספים. אם לא תהיה הטבה לשקול הענקה של p.r.p. שאלתי היא. האם מוכרת לך בעיה זו? (כי כמעט אף אחד לא מכיר את זה לעומק) האם זה יכול לעבור? האם יש ניתוח שיכול לעזור? האם זה קשור לניתוח שעברתי? כי אני מרגיש שעשיתי כל מה שאני יכול ללא הואיל. אודה לך מאוד על תשובתך, איציק

24/01/2010 | 12:15 | מאת: איציק

יש לציין שאני בן 24. ומשחק כדורסל (לפעמים גם כדורגל) כ3 פעמים בשבוע

מנהלי פורום שחיקת סחוס, דורבן, טניס אלבו ותסמונת התעלה הקרפלית