מניעת סשחיקת סחוס

דיון מתוך פורום  שחיקת סחוס, דורבן, טניס אלבו ותסמונת התעלה הקרפלית

19/01/2010 | 18:49 | מאת: אבי

אני בן 22 עוסק הרבה בספורט אין לי שום כאבים אבל ממה שהבנתי להרבה ספורטאים נשחק הסחוס מהר בגיל מוגר יותר האם יש דרך למנוע זאת?

שלום אבי, אפשר למנוע שחיקת סחוסים באמצעות תזונה נכונה והקפדה על אורך חיים בריא, להמנע מגוף חומצי, הקפדה על איזון השלד וחוליות הגב להמנע מספורט ועבודה שוחקת כגון קפיצה וריצה במידה והגוך שלך לא מאוזן. להקפיד על ספורט מתאים ליכולת האישית במידה ויש התחלת כאב בגוף ובמפרקים להתחיל לטפל מיידית ולא להמתין עד שהמצב מחמיר במידה ויש התחלת שחיקת סחוסים וכאב ניתן לטפל באמצעות שיטת CRT ולבנות ולהגדיל את כמות רקמת הסחוס. ישנם אנשים שסובלים מדלקת פרקים ומחלות שונות הגורמים לגוף לתקוף את הסחוסים ואת העצם במקרה זה יש מיד לעגיע לטיפול. בברכה אלי נחום

מנהלי פורום שחיקת סחוס, דורבן, טניס אלבו ותסמונת התעלה הקרפלית