זיז פורמינלי בגובה T7-8

דיון מתוך פורום  שחיקת סחוס, דורבן, טניס אלבו ותסמונת התעלה הקרפלית

25/01/2008 | 21:51 | מאת: מורן

שלום רב, אני בת 26 סובלת מזה כ3 חודשים מכאבים חזקים בגב. תחילה סברו שזה שריר שנתפס, אחר כך בעיות במערכת השתן, העיכול ומה לא!!!! עשיתי את כל הבדיקות עד שהוחלט סוף סוף שעלי לעבור CT. ממצאי הבדיקה הראו כי: בגובה T7-8: הידגם זיז פורמינלי מימין הלוחץ על מוצא העצב ההיקפי הסמוך. תעלת השדרה שמורה. ביתר המרווחים המבנה תקין. קיימת עקמת גבית קלה קמורה ימינה. הכאבים לא חודלים, הפ מתגברים בעיקר בלילה בשכיבה ממושכת, ישנה הקרנה של כאב קדימה לבטן עליונה- תחושת הירדמות של המקום. משככי כאבים לא ממש עוזרים (תרמודקס, ויטלגין, אופטלגין וכו') אשמח לדעת מה זה אומר?, האם עלי לעבור ניתוח\ים? מה הסכנה בזה? תודה מראש מורן

שלום מורן, לפי דעתי את סובלת מתזוזה של החוליות שגורמות לכל הכאבים שציינת. אפשר לטפל בקלות ייחסית ע"י כירופרקט מיומן שיודע להחזיר את החוליות למקומן. לא ממליץ לך לעבור ניתוח בשלב זה לפני שניסת את כל הטיפולים שלפני ניתוח. בברכה-אלי נחום כירופרקט

06/02/2008 | 07:24 | מאת: רק ניתוח

אף כירופרקט לא יכול לתקן מבנה לקוי בעמוד השידרה!!! זה שהם מזיזים חוליה פה חוליה שם לא אומר כלום ולא אומר שדבר נפתר! זה יעיל אולי כשהבעיה היא בשרירים או בגידים שהן רקמות שמסוגלות להתרפא מטבען וליצור צלקת אך בודאי לא במה שקשור לעמוד השידרה עצמו,ואת הזיז הפורמינלי שנוצר כתוצאה מניוון אי אפשר להחזיר לאחור ובטח לא על ידי שינוי מקום חוליה! רק ניתוח...

מנהלי פורום שחיקת סחוס, דורבן, טניס אלבו ותסמונת התעלה הקרפלית