תוצאות בדיקות מדאיגות?

דיון מתוך פורום  שחיקת סחוס, דורבן, טניס אלבו ותסמונת התעלה הקרפלית

24/01/2007 | 17:35 | מאת: צליל

אני בת 30, לוקחת באופן קבוע כבר 15 שנים גלולות "מינולט" (אלו הכדורים היחידים שאני לוקחת). לפני 4 שנים עשיתי קולונוסקופיה שגילתה בקע סרעפתי וטחורים. יש לציין שיש לי בעיות בלסת (קליקים בפיהוק וכו'...)ורופא פה ולסת שבדק ידנית החליט שישנה בעיה כנראה בשרירי הלסת. בבדיקת שתן כללית התגלה 150 Erythrocytes ובבדיקות הדם אנמיה קלה (חוסר ברזל) ו- Antinuclear Ab Adults חיובי, שקיעת דם 40 ויותר (כיום 40)כבר 5 שנים, C.R.P גבוה 2.50 (בלוטת התריס בסדר). לא ניתן לי שום טיפול לגבי אף אחת מהבעיות שהתגלו עד היום. בחודש האחרון כאבים בבית החזה באמצע עם מעט נטייה לצד השמאלי והרגשת קושי בנשימה וצורך לקחת נשימות עמוקות גם במנוחה ובמהלך היום כולו (אקו ו-א.ק.ג שנעשו לפני 3 חודשים יצאו תקין, וצילום ריאות שבוצע לפני חודש בעקבות שפעת יצא תקין אף הוא). מיפוי עצמות בכל הגוף התבצע השבוע ויצא תקין ללא כל ממצאים. על מה לדעתך מעידים הדברים הללו? באיזה כיוון צריך לבדוק? איזה בדיקות צריך לבצע כדי לנסות לעלות על הבעיה? האם הדברים מעידים על גידול אפשרי?

שלום רב צליל. לפי התיאור שתיארת לא נימצא שום ממצא פתלוגי המעיד על בעייה מסויימת. לפי דעתי הבעייה שאת מתארת נובעת משינוי חוליות הצוואר והגב שמשפיעות על הלסת. אם היה לך גידול היו מוצאים משהו בבדיקות שעשית. כמובן שרק לאחר בדיקה מדוקדת ניתן לתת לך תשובה מדוייקת. בברכה אלי נחום

מנהלי פורום שחיקת סחוס, דורבן, טניס אלבו ותסמונת התעלה הקרפלית