שאלה חשובה,אני לפני ניתוח (ACL)

דיון מתוך פורום  שחיקת סחוס, דורבן, טניס אלבו ותסמונת התעלה הקרפלית

09/10/2012 | 18:42 | מאת: דויד

שלום,אני בן 30,לאחר פציעה בברך,בבדיקת MRI נקבע שיש לי קרע של הACL וקרע "ידית הדלי" עם מרכיב נוסף בפרגמנט הנותר במקומו במניסקוס המנדיאלי. האורטופד אמר לי שעלי לעשות ניתוח שיחזור רצועה (ACL). ממש לפני כמה ימים קיבלתי מידע והצעה מאורטופד אחר שכדאי ומומלץ לי לחכות עם הניתוח ולנסות שיטת טיפול אחרת שיכולה לפטור ולסדר את הבעיה ללא ניתוח,ואם שיטת הטיפול לא תצליח אז נשקול ללכת על הניתוח. השיטה נקראת אפוס טרפיה. להלן קישור לאתר,http://www.apostherapy.co.il/ מאידך כמובן ידוע שניתוח ניתוח פשוט, נפוץ, והד"ר שהמליץ לי עליו ללא היסוס נראה בעמדה מאוד מוצקת וחזקה. לכן אני מסופק כעת מה לעשות. לציין אני בקשיי תפקוד וממתין לניתוח חצי שנה,יהיה קשה מאוד עבורי לבטל \ לדחות אותו! אשמח לעצתך המהירה והדחופה והחשובה,האם כדאי לי ללכת לניתוח או לחכות איתו ולנסות את שיטת הטיפול של אפוס טרפיה. בתודה דויד. נ.ב. בעוד סברה שהועלתה היא שהשורש לבעיה בברך היא בעיה בגיוס הירך (בעיה בירך) ולכן ניתוח לא ימנע בעיות עתידיות בהנחה שמקור הבעיה היא הירך בכלל. ואז טיפול זה (אפוס) כביכול גם ימנע בעיות עתידיות בברך שניתוח לא ימנע, אלה רק ימנע בעיה ספיציפית זו.

שלום דויד, מאוד קשה לענות לשאלתך לפני שאדע במדוייק את מצבך. מומלץ לפנות לחוות דעת נוספת. בהצלחה אלינחום

מנהלי פורום שחיקת סחוס, דורבן, טניס אלבו ותסמונת התעלה הקרפלית