קרע קטן במניסקוס המדיאלי

דיון מתוך פורום  שחיקת סחוס, דורבן, טניס אלבו ותסמונת התעלה הקרפלית

30/01/2012 | 13:02 | מאת: י

שלום, לפני חודש וחצי נפלתי עם כל המשקל על ברך שמאל. הברך קיבלה את המכה באזור חלקה הפנימי של הרגל ובאזור הפיקה. עשיתי MRI וזה הפענוח: פרטים קליניים: חבלה, כאב. טכניקה: סגיטלי PD בלי ועם דיכוי שומן, קורונלי PD-FS, T1, אקסיאלי PD-FS. יש חסר סדירות בקרן האחורית של המניסקוס המדיאלי עם אות גבוה מגיע למשטח האחורי. כנראה קרע קטן. המניסקוס הלטרלי ללא קרע. הרצועות הצולבות תקינות. הרצועות הצדדיות תקינות. סחוס הפיקה דק במקצת, ללא קרע. כנראה בגבולות הנורמה. גידי מנגנון היישור תקינים. אות מח העצם שמור. ללא נוזל מוגבר במפרק. לסיכום: ככל הנראה קרע קטן במניסקוס המדיאלי. ללא ממצא חריג אחר בברך שמאל. וזהו סיכום הרופא מטפל: כאב ברך שמאל לאחר חבלה סיבובית בעבודה. מאז כאוב וצולע. אינו מסוגל להצביע באצע אחת על מיקום כאב מקסימלי. ללא בריחה או נעילה. בבדיקת ברך שמאל: ללא נפיחות, טווח 0-130, רגישות במישוש - רגישות על הפיקה ורגישות מינימלית בסדק מפרקי מדיאלי, חריקות פטלופמורליות בתנועה, לחמן שלילי, מקמורה שלילי. צילום ברך שמאל - ללא פגיעה גרמית MRI - לא ראיתי ממצא משמעותי - מניסקים או רצועות ממליץ לבצע פיזיותרפיה 1. האם צריך לנתח? 2. מה זה אומר קרע קטן? 3. אם לא צריך, למה בכל זאת כואב לי לדרוך על הרגל כבר חודש וחצי? 4. ולמה כואבים לי השרירים בחלק התחתון של הברך במעבר בין כיפוף לישור הרגל? (אולי זה רק מרגיש כמו כאב שריר כשזה בעצם כאב במיניסקוס?) 5. מה לא לעשות כדי לא לפגוע בברך? תודה רבה

שלום סיבות רבות יכולות לגרום לכאב בברך. ללא בדיקה מקיפה לא אוכל להביע דעתי. ממליץ לבדוק אצל רופא אחר. בברכה אלי נחום

מנהלי פורום שחיקת סחוס, דורבן, טניס אלבו ותסמונת התעלה הקרפלית