פגיעה בסחוס הברך

דיון מתוך פורום  שחיקת סחוס, דורבן, טניס אלבו ותסמונת התעלה הקרפלית

08/07/2011 | 13:58 | מאת: אילן

שלום רב, אני בן 43. סובל מכאבים בברך ימין מזה שנה כתוצאה ממאמץ ספורטיבי. בצילומי רנטגן ואולטרה סאונד לא מצאו כלום. במיפוי מצאו את הממצאים הבאים: במיפוי נראתה קליטה דיפוזית מוגברת דו-צדדית בברכיים, כולל את עצמות הפיקה הבולטת יותר בברך הימנית. בבדיקה הטומוגרפית (ספקט) – נראית קליטה תקינה במשטחים המפרקיים של שתי הברכיים, והדגשה בולטת ביותר של עצם הפיקה מימין. שאר השלד תקין. סיכום: הממצא בברך הימנית מתאים לתהליך ארטריטי פטלו-פמורלי בולט. שינויים ארטריטים קלים בשתי הברכיים. ברצוני לדעת פרטים אודות הניתוח לתיקון הסחוס (סיכויים/סיכונים, משך החלמה, האם מגבסים, האם הפיתרון הוא למשך שנים רבות) כמו כן, האם הזרקה של נוזל סיכה לברך יכולה לפתור את הכאב ולמנוע את ההתפתחות של השחיקה? בברכה, אילן

הי אילן, במקרה שלך הייתי ממליץ לא לרוץ לכיוון ניתוח לפני קבלת חוות דעת נוספת, לא בהכחרך ניתול יפתור את הבעייה שאמה מתאר יתכן שבטיפול נכון ניתן לרפא את הברך. ישנם סיבות רבות לכאב ברכיים וללא בדיקהפיזית מקיפה של כל השלד מאד קשה להמליץ על טיפול מסויים. בהצלחה אלי נחום

מנהלי פורום שחיקת סחוס, דורבן, טניס אלבו ותסמונת התעלה הקרפלית