דורבן וריצה

דיון מתוך פורום  שחיקת סחוס, דורבן, טניס אלבו ותסמונת התעלה הקרפלית

07/02/2011 | 08:06 | מאת: זיו

שלום פני כחודשיים התחלתי להרגיש כאב בעקב בד"כ בקימה בבוקר. לפני כשלושה שבועות אובחנתי ע"י אורטופד כסובל מדורבן, עשיתי מדרסי גבס ואני עושה מתיחות לפי ההנחיה. אני מתאמן פעמיים בשבוע בריצה על חוף הים, לשאלתי האורטופד אמר לי שאין בעיה שאמשיך לרוץ. הבעיה שלאחר הריצה הכאב מתגבר ומטריד ונמשך מספר ימים. אני עובד בעבודה שבה אני עומד לעתים לא מעט ויש דרישה לכושר גופני גבוה. אשמח לדעת אם יש שיטה או דרך מסויימת שאוכל להמשיך לרוץ ואמנע מהכאב. האם אני עושה נזק כלשהו כשאני ממשיך לרוץ? במהלך הריצה אני לא מרגיש כאב או כאב זניח. תודה

שלום רב זיו, בדרך כלל הסיבה לדורבן בכף הרגל נגרם כתוצאה משינוי שנגרם במפרקים או בחוליות הגב הגורמים לשינויים ביציבה ובמנח כף הרגל . אתה צריך להרגיש אם הריצה עושהלך טוב והאם לא מחמירה את המצב. בהצלחה אלי נחום

מנהלי פורום שחיקת סחוס, דורבן, טניס אלבו ותסמונת התעלה הקרפלית