אוסטאופורוזיס - סטייה מהומיאוסטזיס.

דיון מתוך פורום  שחיקת סחוס, דורבן, טניס אלבו ותסמונת התעלה הקרפלית

10/01/2011 | 22:28 | מאת: מור

שלום, אני לומדת במגמת ביולוגיה בתיכון למדעים ואני עובדת על פרוייקט של מחלות. נושא הפרוייקט שלי הוא אוסטיאופורוזיס, ואשמח אם תוכל להסביר לי על הסטייה מהומיאוסטזיס של המחלה. הבנתי שבאוסטיאופורוזיס קצב הריסת העצם ע"י אוסטאוקלסטים עולה על קצב בנייתה ע"י אוסטאובלסטים אך לא הבנתי מדוע. מה בדיוק גורם לירידת הקצב של בניית העצם ומה גורם לאי ספיגת הסידן. אשמח אם תוכל להחזיר לי תשובה בהקדם, תודה מראש.

הי מור נא לפנות שאלה זו לפורום מחלות

מנהלי פורום שחיקת סחוס, דורבן, טניס אלבו ותסמונת התעלה הקרפלית