פענוח תוצאת MRI ברך לאחר חבלה סיבובית

דיון מתוך פורום  שחיקת סחוס, דורבן, טניס אלבו ותסמונת התעלה הקרפלית

07/11/2010 | 13:06 | מאת: ערן

שלום.לאחר חבלה סיבובית בהחלקה על שטח רטוב, אני סובל מכאבים כבר מעל חודש. בעיקר ממצב ישיבה/שינה לעמידה. ביצעתי MRI לברך ואשמח אם תוכלו לסייע לי בהבנת המשמעות והאם נדרש ניתוח לתיקון: "מודגמת קונטוזיה לשדית באספקט האחורי של המשטח הטיביאלי הלטרלי עם קונטוזיה לשדית מינימלית בהיקף הקונדיל הפמורלי המדיאלי. הסחוס הפרקי מודגם תקין.מודגם קרע חלקי מינימלי של רצועת ה-ACL באזור אחיזתה הפמורלי. מודגם קרע של השכבה הפנימית של רצועת ה-MCL באזור אחיזתה הטיביאלי. מודגם נוזל סביבהשכבה החיצונית של הרצועה,ללא עדות להפרדות השכבה מאחיזותיה הגרמיות. שאר הרצועות לגיד הפופליטאוס מודגמים שמורים. המניסקוסים בעלי מראה וגבולות שמורים.המנגנון המיישר מודגם תקין. מודגמים אותות חריגים בסחוס הפאסט המדיאלי של הפיקה עם מוקד ציסטי סוב-כונדראלי בסמוך בקוטר 6 מ"מ במישור הצדדי פנימי (חתכים אקסיאליים 78 -51 סדרה 6), כנראה המוקד הציסטי משני לנזק הסחוסי. הפיקה מודגמת בעמדה תקינה. מייצבי הפיקה מודגמים שמורים. הסחוס הטרוכלארי מודגם תקין. הודנוזל תוך פרקי בכמות פיזיולוגית, ללא עדות ליצירת ציסטה פופלליטיאלית.

מנהלי פורום שחיקת סחוס, דורבן, טניס אלבו ותסמונת התעלה הקרפלית