נפיחות, כאב ומוגבלות תנועה לאחר מאמץ

דיון מתוך פורום  שחיקת סחוס, דורבן, טניס אלבו ותסמונת התעלה הקרפלית

09/09/2010 | 20:02 | מאת: שיר

שלום רב, אני ספורטאית ומדריכת ספורט וכושר. בזמן האחרון לצערי לא הקפדתי על מנוחה ניאותה וככל הנראה הגעתי למצב אימון יתר. לפני כשבוע לאחר אימון שבמהלכו הרגשתי שקשה לי מאוד, הרגשתי שנתפסו וכאילו נמתחו לי כל שרירי הגפה התחתונה. חשבתי שזו עייפות שרירית ובכלל עייפות מצטברת ונחתי כמה ימים אך הכאבים לא עברו. כעת ברך ימין שלי מוגבלת בתנועתה- קשה לי לכופף את הברך ולעלות במדרגות ואני מרגישה מעין חולשה בשרירי הרגל הימנית, במיוחד בקדמת הירך. האזור שמעל הברך (הלטרלי יותר) התנפח קלות וכשאני עומדת אני מרגישה כאב ולחץ קל בברך. הייתי היום במוקד חירום, קיבלתי אתופן שעוזר להפיג את הכאב וחבישה אלסטית שמפיגה את הנפיחות מעט אבל עדיין המצב לא משהו. מנסיוני המר עם האורטופדים של קופות החולים אני עלולה להסתובב עם מגבלה תנועתית וכאבים עוד הרבה זמן עד לפתרון ומאחר וזה המקצוע שלי הייתי רוצה לשמוע כל עצה, חוות דעת או טיפים מה לעשות עד יום א כשאגיע לרופא. תודה רבה ושנה טובה, שיר

הי שיר, לדעתי בשלב זה הרופא ימליץ על צילום ואולי כדורים נגד דלקת. עד אז המלצתי לפנות למומחה באיזון השדרה כגון כירופרקט שיבדוק האם הבעיה היא רק שרירים וגידים מתוחים או שיש בעיה באיזון המפרקים והחוליות המשפיעים על המפרקים והשרירים. גמר חתימה טובה אלי נחום

מנהלי פורום שחיקת סחוס, דורבן, טניס אלבו ותסמונת התעלה הקרפלית