שחיקה או משהו אחר?

דיון מתוך פורום  שחיקת סחוס, דורבן, טניס אלבו ותסמונת התעלה הקרפלית

15/08/2010 | 00:28 | מאת: חילו

שלום, בשנות ה- 30, לאחר הרבה בדיקות אצל הרבה מומחים שעשיתי לברך ובירך של אותה רגל, חושדים שיש שחיקת סחוס כתוצאה ממאמץ ספרטיבי של ריקוד. לאחרונה בעת מאמץ מסויים, עמידה או הליכה קצת מאומצת מרגיש כאבים בכפות רגליים וקשה לי ללכת, ומרגיש צורך רק להרים את הרגליים על כסא או לשכב במיטה? האם התופעה מוכרת לך? איזה בדיקות עליי לעשות? האם קיום יחסי מין יכול לגרום לשחיקה של ירך? תודה. האם יש לזה טיפול?

שלום חילו, לא תמיד שהכאב בברך או בירך ישנה בעיה בברכיים או ביררכיים לעיתים הכאב נגרם מסיבה אחרת כגון שינויים בחוליות הגב, תזוזה של האגן, ברכיים לא מאוזנות, פיקה שלא יושבת במקומה, רגל אחת ארוכה ואחת קצרה, שינויים במנח הרגל ועוד מספר סיבות שונות שיכולות להשפיע על הברכיים, כל שינוי שציינתי יכול לגרום ללחץ מוגבר על הברכיים והירכיים ולגרום לשחיקה מואצת של הסחוסים, דלקות, ושינויים ניווניים. כמובן שינם סיבות רבות שלא ציינתי כגון חבלה כתוצאה מסבוב הברך או נפילה, לעיתים דלקת פרקים במפרקים יכול לגרום לתחושת כאב ולנזק בלתי הפיך. רק לאחר בדיקה מקיפה של כל הגורמים שציינתי וצילומים ספציפיים של הברכיים והירך ניתן להבחן את הבעייה ואת דרך הטיפול, בדרך כלל כשהתלונה היא בברכיים גם הרופא וגם מטפל שאליו ניגשים מיתייחסים לברכיים חשוב מאד לראות את הגוף כמכלול ולטפל בצורה היעילה ביותר. מקווה שעזרתי במידה ותצתרך עוד הבהרות הרגישי בנוח לפנות שוב. שבת שלום אלי נחום=CRT

מנהלי פורום שחיקת סחוס, דורבן, טניס אלבו ותסמונת התעלה הקרפלית