נגע אוסטאוכונדרלי

דיון מתוך פורום  שחיקת סחוס, דורבן, טניס אלבו ותסמונת התעלה הקרפלית

29/07/2010 | 10:55 | מאת: נטע

שלום רב, אני בת 25 וסובלת מזה זמן רב בכאבים עזים בקרסול לאחר מאמץ או פעילות גופנית. ביצעתי בדיקת סיטי ובתוצאות צוין כי יש לי נגע אוסטאוכונדרלי וכי יש לי OCD דו צדדי. אפשר בבקשה, בכמה מילים, הסבר של התוצאות הללו? רק כדי שיהיה לי מושג ככלי כשאני אגש עם התוצאות לאורטופד. תודה רבה ויום טוב, נטע.

OCD זה אזור בעצם שלא מקבל אספקת דם ונגרם נזק או פגם מתחת לסחוס. העצם שאת מדברת עליה זאת האוסטריגונום כנראה. עצם באחורי הקרסול שלעיתים גורמת לכאבים. נגע אוסטואוכונדרלי מדובר בסוג מסויים של שבר, מומלץ לפנות לחוות דעת שניה לפני טיפול ניתוחי. בברכה אלי נחום

מנהלי פורום שחיקת סחוס, דורבן, טניס אלבו ותסמונת התעלה הקרפלית