כאבים בברך

דיון מתוך פורום  שחיקת סחוס, דורבן, טניס אלבו ותסמונת התעלה הקרפלית

21/07/2010 | 12:32 | מאת: מאיה

שלום רב, בת 37, לפני 4 חודשים התחלתי ללכת 3-4 פעמים בשבוע כ- 4.5 ק"מ. לפני חודש החלו להופיע כאבים בברך שמאל. הכאבים מתגברים בעיקר בזמן עליה או ירידה במדרגות, או אפילו ירידה ועליה בשפת מדרכה. ברצוני לדעת ממה נובעים כאבים אלו, והאם יש צורך להבדק אצל אורטופד? תודה מראש, מאיה

שלום מאיה, כל כאב במיוחד במפרק הברך מאותת על בעיה או התחלת בעייה שבתחילתו הכאב יחסית קל ואם הזמן עלול להתגבר, ומיכוון שהברכיים נושאות את רוב משקל הגוף והברך בעלת תנועות של כיפוף ישור קיפול ובעלת ציר תנועה הסיכוי לחבלה בברך הוא רב. לכן מומלץ עם כל כאב לרוץ למטפל או אורטופד על מנת לנסות לפתור את הבעייה לפני שיהיה מאוחר מידי. בברכה אלי נחום

מנהלי פורום שחיקת סחוס, דורבן, טניס אלבו ותסמונת התעלה הקרפלית