ברך שמאל שבר

דיון מתוך פורום  שחיקת סחוס, דורבן, טניס אלבו ותסמונת התעלה הקרפלית

18/07/2010 | 19:01 | מאת: יובל

תוצאות mri מניסקוס מדיאלי- בגובה ואות תקינים. מניסקוס לטרלי- גוף המניסקוס מעובה, בעיקר חלקו הקדמי. בתוכו נראה אות פתולוגי נרחב המגיע לפנים הפריפרים של המינסקוס ומייצג קרע. נראת ציסטה פראמינסקלית זעירה המתלווה לקרע. רצועה צולבת קידמית-בעובי ואות תקינים. רצועה צולבת אחורית- בעובי ואת תקינים. רצועה קולטרלית מדיאלית- בעובי ואות תקינים. רצועה קולטרלית לטרלית- האינסציה הפמורפלית של הרצועה הפיבולרית מעובה ובעל אות בינוני,ייתכן מייצג שינוי כרוני לאחר קרע חלקי.בנוסף נראה פס של אות גובה העובר דרך הקטע הדיסטלי של גיד הפופליטאוס קרב לאינסרציה קר חלקי?. הממצאים דורשים קורלציה אנמנסטית וקילינית. גיד הפיקה- בעובי ואות תקינים. גיד הקואדריצפס - בעובי ואות תקינים. מבנה גרמי ומרקי - בגדר הנורמה. נראית כמות קטנה של נוזל מפרקי ןציסטת בייקר קטנה ומאורכת. לסיכום: 1 שינוי מיקסיאדי נרחב וקרע של גוף המניסקוס הלטרלי עם ציסטה פראמינסקלית זעירה. 2 עיבוי ואות בינוני של האינסציה הפמורלית של הרצועה הפיבולרית, יתכן שינוי כרוני לאחר קרע חלקי. 3 יתכן קרע חלקי של גיד הפופליטאוס. הממצאים האחרונים דורשים קורלציה אנמנסטית וקילינית. 4 ציסטת בייקר קטנה ומאורכת. ד"ר אליהונחום אודה לך מאד להתייסות כמעט שנתים לאחר התאונה אימי בגיל מעל 50 , האם כדאי לה לעבור ניתוח? ומה לדעתך רמות הסיכון? יובל

שלום יובל, אין לי אפשרות לדעת מה מצבה של אימך ומה התלונות שלה. ללא בדיקה מקיפה לא אוכל לתת המלצה. במידה ואימך סובלת מהברך ויש לה קושי בתיפקוד מומלץ לעבור ניתוח ומומלץ להעדיף אפשרות של ניתוח רק במידה ומיצאתם את הטיפולים ללא ניתוח. מומלץ להתייעץ עם מומחים נוספים לפני ניתוח. בהצלחה אלי נחום

19/07/2010 | 14:52 | מאת: יובל

בס"ד ד"ר אליהו נחום אני מודה על התשובה זה גם מה שאני חושב וכך נעשה כל טוב!

מנהלי פורום שחיקת סחוס, דורבן, טניס אלבו ותסמונת התעלה הקרפלית