האם ניתן לחדש סחוס בבוהן כף הרגל?

דיון מתוך פורום  שחיקת סחוס, דורבן, טניס אלבו ותסמונת התעלה הקרפלית

05/07/2010 | 19:03 | מאת: קיו

אני רקדן לשעבר, והייתי נוהג לעמוד על אצבעות כף הרגל כשהן הפוכות. לפני כ-8 שנים הרגשתי כאב בעמידה הזאת, ומאז אינני יכול לעמוד יותר בצורה כזאת. מצילום הובן שהסחוסים שם נעלמו, מה שגורם לכאב ולמוגבלות תנועה (בעמידת רלווה). יש מצב לחידוש הסחוסים? מצב הכאב הזה הביא לכך שכל מנח הרגל היה תקופה ארוכה מעוות קצת (לא נשענתי על הבוהן), מה שגרם כנראה לקרע במניסקוס המדיאלי של אותה רגל. המניסקוס מטופל בהצלחה מרובה ע"י "אפוס", ואינו מורגש כבר בכלל. אבל ברור לי שיש לתקן את מה שקורה בבוהן. אז יש מצב לחידוש הסחוסים ללא ניתוח? תודה

שלום קיו. במידה וכל הסחוס שחוק לגמרי אין אפשרות לחדש את הסחוס. סחוס ניתן לחדש רק במידה ונשאר מעט סחוס. בהצלחה אלי נחום

07/07/2010 | 23:22 | מאת: קיו

תודה. אני חושב שנשאר מעט סחוס במרכז המפרק. זה על פי צילום מלפני יותר משנה. אפשר לעשות צילום עדכני ולראות אם נשאר סחוס. יש מצב שאעביר לך את cd הצילום ותאמר לי אם אפשר? תודה קיו

מנהלי פורום שחיקת סחוס, דורבן, טניס אלבו ותסמונת התעלה הקרפלית