האם עמידה ממושכת גורמת לנזק לסחוס?

דיון מתוך פורום  שחיקת סחוס, דורבן, טניס אלבו ותסמונת התעלה הקרפלית

04/06/2010 | 11:25 | מאת: אפרת

שלום, אני בת 21, יש לי כאבי ברכיים כבר כ6-7 שנים. הסיבה היא כנראה שחיקת סחוס. הכאבים באים לידי ביטוי בעיקר בזמן עייפות ובזמן עמידה ממושכת. כיום העבודה שלי דורשת ממני עמידה ממושכת - לפעמים של 4-5 שעות ברצף. הדבר גורם לי לפעמים לכאבים חזקים בברכיים, שבד"כ עוברים אחרי יום יומיים של מנוחה. לפעמים אחרי העבודה אני מרגישה גם כאב ממש נקודתי באזור מסוים בברך, דבר שלא היה לי בעבר (בד"כ הכאב היה כללי, בברך הקדמית כולה). השאלה שלי היא האם העמידה הממושכת הזאת עלולה להחמיר את שחיקת הסחוס ולגרום נזק לברך, או שאין לה השלכה מעבר לכאבים עצמם? תודה רבה אפרת

שלום אפרת, עמידה ממושכת בדרך כלל לא גורמת לנזק סחוסי בברכיים. במידה ויש בעייה בשלד ובברכיים עמידה ממושכת יכולה לגרום לנזק בסחוס הברכיים. כאבי הם חיוניים לגוף ומטרתם להתריע בפני בעייה לכן הייתי ממליץ לך להבדק ע"י מומחה שינסה לראות את סיבת הכאב לצערי ללא בדיקה מקיפה לא ניתן לייעץ לך דרך האינטרנט. בברכה אלי נחום

מנהלי פורום שחיקת סחוס, דורבן, טניס אלבו ותסמונת התעלה הקרפלית