mri ברכיים

דיון מתוך פורום  שחיקת סחוס, דורבן, טניס אלבו ותסמונת התעלה הקרפלית

13/05/2010 | 23:43 | מאת: איציק א

מכובדי בצעתי בדיקת mri בברכיים והייתי שמח לדעת מה המשמעות. ברך שמאל-נוזל תוך מפרקי בנפח בגבול העליון של הנורמה.המניסקי שמורים ללא קרע.הרצועה הצולבת הקידמית רציפה אך מעט מעובה עם פסים של סיגנל מוגבר ב-t2 העוברים בדרכו וכן תהליכים ציסטים קטנים הצמודים אליו.המדובר ככל הנראה בציסטת גנגליון תוך רקמתית כעדות לתהליך ניווני.הרצועות הצידיות שמורות.אין בצקת עצם.הסחוס המפרקי בעובי ועוצמת אות תקינים. ברך ימין-נוזל תוך מפרקי בנפח תקין.המניסקי,הרצועות הצולבות והרצועות הצידיות שמורות ללא קרע. יש פס סיגנל נמוך בטרוכליאה של הפמור הדיסטלי.פרט לכך הסחוס המפרקי בעובי ועוצמת אות תקינים. שינוי סיגנל כעדות לפגיעה קלה בסחוס הפומור הדיסטלי הממוקם רק לטרוכליאה בצורה פסית מימין.משמאל יש שינויים ניוונים הכוללים ציסטות גנגליון ב-acl

שלום איציק, לפי הממצאים לא נראה לי שיש בעיה רצינית לכל אדם בוגר שיערכו צילום יתגלו איזה שהם בעיות שונות בברכיים. אנא הפנה שאלה זו לפורום פיענוח רנטגן או לפורום אורטופדיה. בברכה אלי נחום

מנהלי פורום שחיקת סחוס, דורבן, טניס אלבו ותסמונת התעלה הקרפלית