סבירות לאוטיזם במשפחה מורחבת

דיון מתוך פורום  מחלות גנטיות - תמיכה

16/04/2007 | 12:31 | מאת: מודאגת

במשפחתו של בעלי ישנם מקרי אוטיזם. האם האוטיזם נחשב למקרה תורשתי, ועד כמה עלי לחשוש מכך בהריונות שלי (אני מודעת לעובדה שאי אפשר לבדוק את זה במהלך ההריון)?

22/04/2007 | 12:59 | מאת:

גורמים גנטיים - מחקרים רבים על משפחות הציעו את הגורם הגנטי כאחד הגורמים להיווצרות אוטיזם. קיימות מספר עדויות, המחזקות את ההשערה כי לאוטיזם מרכיב תורשתי משמעותי. הראשונה היא העובדה שבמשפחות בהן אחד הילדים אובחן עם אוטיזם, הסיכוי ללדת ילד נוסף עם אוטיזם הוא 2 עד 8 אחוזים. למרות שזהו שיעור נמוך יחסית הרי שהוא גבוה בהרבה (עד פי מאה) מהשכיחות הכללית של אוטיזם באוכלוסייה. בנוסף, מחקרי תאומים שנערכו בבריטניה ובסקנדינביה הראו כי בקרב תאומים זהים (מונוזיגוטיים), הסיכוי של שני התאומים ללקות בתסמונת הוא בין 60% ל-90%, לעומת סיכוי אפסי ועד 10% במקרים של תאומים לא-זהים (תאומים די-זיגוטיים). הידע הגנטי עדיין לא מבוסס דיו כדי להביא תועלת להערכת הסיכון ללדת ילד נוסף עם אוטיזם, היות ועדיין לא קיימת בדיקה גנטית שבעזרתה ניתן לאבחן באופן חד משמעי אוטיזם. http://www.pigur.co.il/search/autisminfo.htm