הוצאת שן בינה כלואה-דחוף!

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים בלייזר

14/05/2007 | 21:15 | מאת: הדר

עלי להוציא ביום חמישי הזה, שן בינה כלואה השוכבת במאוזן לחלוטין בלסת התחתונה + הזרקה של חומר בונה עצם. השן בינה הכלואה נוגעת קלות בעצב (עשיתי C.T) אך בכל זאת הומלץ לי להוציא אותה מאחר והתפתחה שם דלקת קלה והיא נוגעת בשן הסמוכה לשן הבינה הכלואה. שן זו עברה לאחרונה טיפול שורש+מבנה+כתר. היום נודע לי כי יש אפשרות להוציא את השן בלייזר- האם הוצאת השן בינה בלייזר עדיף מבחינת הסיכון לפגיעה בעצב? מבחינת הסיכון לפגיעה בכתר שליד השן בינה הכלואה? האם הטיפול בלייזר חוסך מתן אנטיביוטיקה, כמו שעלי לקחת למשך שבוע ימים בהוצאה רגילה של שן בינה כלואה? האם הוצאת שן הבינה בלייזר עדיף על התהליך הרגיל, מבחינת כאבים לאחר הוצאת השן בינה? אודה על התייחסותכם המהירה, תודה רבה

15/05/2007 | 06:53 | מאת:

שלום הדר. הוצאת שנ בינה כלואה היא פעולה מורכבת אך לא מסובכת עבור רופא מנוסה. לייזר יכול לעזור בחלק מהפעולות המבוצעות בזמן הניתוח. את האנטיביוטיקה את תצטרכי לקחת לא בגלל העקירה אלא בגלל תוספת חומר בונה עצם. במחינת הסיכון פגיעה בעצב לא משנה אם עובדים בעזרת לייזר או בעזרת מקדח. מבחינת הסיכון פגיעה בשן קדמית (זאת עם כתר ) קובעת מיומנות וזהירות של הרופא אך גם רופא המנוסה ביותר עלול לפגוע בכתר בזמן הוצאת שן בינה. המושג עקירת שן בינה בלייזר הוא לא מושג מציאותי כי קרן הלייזר לא עוקרת את השן אלא מחליפה את המקדח . בהצלחה