הסרת אבנית

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים בלייזר

27/02/2012 | 20:11 | מאת: גיא

שלום, 1. אשמח לדעת מה ההבדל בין הסרת אבנית בלייזר לעומת השיטה הקונבנציונלית . ואיזו שיטה היא כדאית ? 2. מה פירוש הטיפול " הקצאות " ? האם זה אפשרי בלייזר? 3. יומיים לאחר שביצעתי הורדת אבן אצל שננית בקופ"ח. הרופא אמר לי : " יש לך המון אבן , היא לא עשתה עבודה טובה ". איך יודעים האם השננית עושה עבודה טובה ? האם 20 דק' עבודה זה זמן סביר ? תודה רבה

29/02/2012 | 07:48 | מאת:

בשיטה הרגילה משתמשים באמצעים מכאניים. היתרון של קרן לייזר : פחות רגישות בזמן טיפול, חיטוי האזור תוך כדי טיפול. המינוח "הקצאת שורשים" מבטא את ההסרה של האבנית שנמצאת בתוך כיסי חניכיים. אם אין כיסים מעל 3 מ"מ אין משמעות להקצאת שורשים. מבוצע ע"י רופא כי צריך להגיע לעומק הכיסים ולפעמים יש כאב הדורש אלחוש מקומי (זריקה). פעולה נוספת בהקצאת שורשים היא החלקת השורש אשר היה עליו אבנית. חשוב : המושג נכון רק אם יש כיסים מעל 3-4 ממ"מ לדעתי 20 דקות לטיפול שיננית בד"כ לא מספיק אבל כש מקבלים בחינם או במחיר זהום - זה מה שמקבלים.

01/03/2012 | 14:12 | מאת: גיא

תודה רבה