ניתוח חניכיים

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים בלייזר

23/02/2012 | 18:42 | מאת: לירון

שלום אני לירון בת 18 לפני כשנתיים בערך הובחנה אצלי דלקת חניכיים רופא השיניים שלי חשב שכדאי לי ללכת לפריודונט שיבדוק את מצבי ואכן הוא גילה שיש לי מחלת חניכיים. עשיתי צילום סטטוס, עברתי הקצעות, וכרגע אני במעקב אני מטפלת בשיניים משתדלת לנקות אותם טוב בעזרת ציחצוח וקיסמים שהמליץ לי המומחה לאחר ההקצעות. טופלתי אצל שיננית חזרתי לפריודונט שיבדוק את המצב הוא אמר לי לקבוע תור לשיננית בעוד שלושה חודשים לאחר שלושה חודשים לקבוע שוב שיננית לאחר שבוע צילום סטטוס נוסף ולבוא אליו שוב לבדיקה. אז כך עשיתי, השיננית החלה בניקוי ואמרה שלדעתה אני אצטרך לעשות ניתוח חניכיים. יש לי מס שאלות: האם לא כדאי לחכות עוד שלושה חודשים מפני שהמצב יכול להחמיר? האם סיגריות יכולות להיות מקור לבעיה? ומה יהיה אם אצטרך לעשות ניתוח אם זה משנה משהו בחניכיים או בפה שאנשים יבחינו? והאם בגלל שגילי צעיר כנראה אאבד את שיניי בגיל מוקדם?

29/02/2012 | 08:08 | מאת:

גיל 18 אכן גיל צעיר מאוד לניתוחי חניכיים אך המומחה החליט שזו הדרך אז כבודו. ניתוח חניכיים מתבצע ע"מ להקטין את הכיסים שיש בחניכיים ולנקות רקמת חניכיים פגומה בד"כ מתוך הכיס. מחלת חניכיים הינה מחלה כרונית שלא ניתנת לריפוי אלא לתחזוקה. כן יש סיכוי שאדם עם מחלת חניכיים ייאבד את שיניו לפני אדם שאין לו מחלת חניכיים