צבע השניים

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים בלייזר

23/01/2012 | 19:45 | מאת: יעל

שלום, עברתי לפני כשנתיים טיפול שורש בשן הקדמית, ללא כתר. הרופא ציין שאין כל צורך בכתר. לצערי, מאז הטיפול החל תהליך של שינוי צבע השן וגם השן הסמוכה לה. יש הבדל בצבע בין שתי שניים אלה לבין שאר השניים, ואני די מתביישת לחייך בפה פתוח. שאלותי: 1. מה אפשר לעשות על מנת להשוות את צבע שתי השניים הללו לשאר השניים? 2. אם אי אפשר לטפל רק בשתי השניים הללו, מה הן האופציות שרפואת השניים היום מאפשרת על מנת להעלים פגם אסתטי זה? בברכה, יעל

25/01/2012 | 23:35 | מאת:

1. הלבנת שיניים שעברו טיפול שורש. לא יגיע לצבע הקודם או של השיניים ליד 2. כתרים. עדיף זירקוניה או בסיס מתכת אצחלה צהובה עם גבול חרסינה. ניתן להגיע לדיוק של כמעט 100% 3. ציפוי קומפוזיט - פחות טוב מכתר מבחינה אסתטית 4. ציפוי חרסינה - למינייט. ניתן להגיע לכמעט 100% הכל תלוי במצב הכותרת

26/01/2012 | 00:12 | מאת: יעל