סוגי סתימות וסתימת קרמיקה

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים בלייזר

06/10/2011 | 23:07 | מאת: טאיה

שלום רב! אילו סוגי סתימות קיימות היום?והאם זה נכון שהסתימות הכי טובות היום הן מקרמיקה ומזהב? האם הסתימה מקרמיקה מתאימה לשיניים טוחנות?והאם בשביל לעשות סתימה מקרמיקה יש לעשות חלל גדול יותר מאשר בסתימת קומפוזיט,כפי שיש לעשות עם סתימות אמלגם? האם סתימה מקרמיקה היא חזקה כמו סתימת אמלגם?האם סתימה מקרמיקה היא נדבקת לשן כמו קומפוזיט או שכמו אמלגם נאחזת בשן באופן מכאני?האם סתימה מקרמיקה מתכווצת בקור ומתרחבת בחום כמו אמלגם? האם כל רופא שיניים יכול לעשות סתימת קרמיקה או שזה דורש התמחות מסויימת ויש לברר זאת אצל הרופא?מה החיסרונות של סתימת קרמיקה? המון המון תודה וגמר חתימה טובה!!!

07/10/2011 | 08:00 | מאת:

הזכרת נכון את סוגי החומרים המשמשים למילוי חסר בשן בעקבות עששת (סתימה) מבחינתי אמלגם כבר לא קיים מעל 15 שנים. אין כל סיבה היום להשץמש בחומר מכוער שמכיל כספית אשר לפי כל המחקרים נפלטת מהסתימה ומסתובבת בגוף. נשארנו עם שיחזורי קרמיקה וחומר מרוכב (קומפוזיט). חומרים קרמיים עמידים יותר לאורך שנים ולכם ברוב המקרים שיחזור קרמי הינו לשנים רבות יותר מאשר חומר מרוכב (קומפוזיט). חסרונו של חומר קרמי הינו במחיר כיוון שהוא נעשה במעבדה ודורש שתי פגישות במרפאה ולכן יקר יותר. קישור החומר הקרמי לשן הינו באמצעות דבקים מיוחדים. מבחינת הסרת חומר שן ההבדל בין קומפוזיט לבין קרמי - לא משמעותי