טיפול שורש

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים בלייזר

02/01/2011 | 15:32 | מאת: דנית

התייעצתי לפני מספר חודשים לגבי טיפול, הוצע לי מחיר בקליניקה שלך ואני שוקלת להגיע סוף סוף בשבועיים הקרובים. אני רוצה שוב לשאול כדי להיות בטוחה. יש לי שן טוחנת אחורית בעלת 2 שורשים שנשברה, השן התחילה להשחיר (בגלל פחד מרופא.. ועד שמצאתי שיש כזה דבר "לייזר".. לקח זמן) היום החור בשן יותר גדול ודרוש טיפול שורש (וזה לאחר צילום במכון לשיניים). האם תוכל לעשות לי טיפול שורש בלייזר בשן הזאת? השן היא בלסת התחתונה - צד שמאל, אחת לפני הבינה (שיני בינה עוד לא יצאו) מה התהליך של טיפול שורש בלייזר? כמה מפגשים הוא לוקח? אני מגיעה מהקריות במיוחד אלייך ואני רוצה לדעת הכל פשוט.

02/01/2011 | 15:45 | מאת: דנית

1.. האם במהלך הטיפול אתה משתמש ב"פוצרים" הנוראיים האלה?? אלה שמכניסים כמו מחט לשורש? אם לא.. איך אתה בעצם מנקה? 2.. האם בטיפול הזה יש זריקה?

06/01/2011 | 07:49 | מאת:

טיפול שורש הינו טיפול ארוך מבחינת זמן אך לא מבחינת כאב. ניקוי תעלות ע"י פוצרים אינו כואב כאשר מבוצע כהלכה. הפחד מרפואת שיניים מקורו בעבר הרחוק או בידיים בלתי מיומנות של רופא שיניים. יתרונות הלייזר הינם רבים אך יש לזכור הלייזר מופעל ע"י רופא ולא רופא מופעל ע"י לייזר. שילוב לייזר ברפואת שיניים בכלל ובטיפולי שורש בםרט חוסך זמן טיפול ומשפר תוצאות. שילוב לייזר ברפואת שיניים מחייב מספר שינוים נוספים ע"מ להעצים את יתרונות השיטה. קרן לייזר ביחד עם תמיסה מסוימת בתעלת שורש מבצעים ניקוי תלת מימדי במקום דומימדי ע"י פוצר. בסיום הטיפול מבוצע מילוי ע"י חומר שלא שיגרתי בישראל (מאוד שיגרתי בארה"ב) בגלל מחירו הגבוה. רופא שמוכן להשקיע בציוד יקר ערך כמו מערכת לייזר טבעי שישקיע בעוד כמה דברים לרווחת מטופליו. כן או לא זריקה ניתן לקבוע רק לאחר בדיקה קלינית ורנטגנית. אחד היתרונות הגדולים של שילוב לייזר הינו מניעת טיפולי שורש בשיניים שבהם מקדחה אפילו בידים מיומנות לא יכולה למנוע.