שיקום הפה והשתלות שיניים בלייזר

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים בלייזר

13/12/2010 | 21:30 | מאת: שי

ד"ר אמיל ליטבק שלום. ברצוני לדעת האם השתלות שיניים בלייזר מלוות בכאבים. האם הסיפורים המסתובבים מפה לאוזן, שהשתלות שיניים בלייזר אינם כואבים כלל וכלל בזמן הטיפול ואחריו הם נכונים? אני יודע שהשתלת שיניים בצורה המסורתית והישנה מלווה בכאבים עזים. רציתי לדעת אם יש הבדל משמעותי בכאבים בין הסגנונות של שני הטיפולים (עם לייזר וללא לייזר).

19/12/2010 | 07:08 | מאת:

ביצוע שתלים דנטאליים זה לא בדיוק "השתלת שיניים". מוחדר גוף עשוי טיטניום לתוך הלסת אשר אמור לשאת בהמשך את הכתר שהינו החלק החיצוני הנראה לעין. מכך ניתן להסיק שאין דבר כזה "השתלת שיניים בלייזר" כפי שאין "השתלת שיניים במקדח" או השתלת שיניים בכלל. פעולות מסוימות בהליך החדרת שתלים דנטאליים לתוך הלסת מבוצע באמצעות קרן לייזר. עצם השימוש בקרן לייזר בניתוח או לפעמים זה אפילו לא ניתוח אלא ניתוחון קטן, משפרת את תגובת המטופל בזמן ההלך וגם אחריו. במקרה של שתלים יש צורך באלחוש מקומי גם כאשר עובדים באמצעות לייזר. בידיים מנוסות ביצוע שתלים דנטאליים הינו הליך אשר בד"כ מלווה בכאבים קלים ובטח לא ב"כאבים עזים"