דלקת בשן קדמית

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים בלייזר

16/09/2010 | 23:05 | מאת: Gila

שלום רב, התגלתה לי דלקת בשן קדמית וכרגע אני לוקחת כדורים אנטי דלקתיים. יתכן ואזדקק לטיפול שורש. רציתי לשאול האם יש איזשהו טיפול חלופי שיכול למנוע את טיפול השורש? כיצד ניתן להימנע מהשחרת החניכיים לאחר הטיפול? ואשמח אם תסביר לי ממה נובעת ההשחרה? האם זה מהמבנה שממקמים בשן? ואם כן האם ניתן לקבע מבנה מחומר שאינו כהה? האם יש טיפולים חדשים שיכולים להציע פיתרון אחר? שאלתי היא האם כיום עם כל החידושים ברפואה, האם קיים טיפול שיכול להקנות לי תוצאה המושלמת..? אני ממש חוששת מכיוון שמדובר בשן קדמית תודה וגמר חתימה טובה

22/09/2010 | 06:43 | מאת:

שלום גילה. אם יש דלקת בשן (כנראה התכוונו לדלקת בשורש)אין מנוס מטיפול שורש . אם נאמר לך שיתכן ותזדקקי לטש אז אין לך דלקת בשן (בשורש). אם אין דלקת בשורש אלא רק עששת עמוקה שקרובה לשורש אז סיכוי למנוע טש הוא גדול בהרבה בטיפול לייזר מאשר בטיפול עם מקדח. אם כבר אין ברירה מלבצע טש אז ניתן למנוע השחרה ע"י שימוש בחומרי מילוי השורש המודרניים. בכל מקרה יהיה שינוי צבע מסוים לכוון אפור. מבנה נכון ומתאים לא משפיע על צבע השן. גם במקרה של שינוי צבע השן יש מספיק אפשרויות לעשות שן יפה בצבע כמו כל השיניים מסביב. הסירי דאגה. בהצלחה.