צבעי מאכל

דיון מתוך פורום  תזונה וניקוי הגוף מרעלים

07/05/2007 | 21:56 | מאת: דניאלה

שלום רב הנני סטודנטית לתזונה ואם לילד בן 4(חשוד בADHD) במהלך לימודי התחלתי להתעניין בנושא של צבעי המאכל והקשר שלהם לADHD בנט ישנם המון כתבות על מספרי E השונים של צבעי המאכל לדוג': טרטרזין E102 (צהוב): עלול לגרום להיפראקטיביות והפרעות קשב וריכוז אצל ילדים, אלרגיות, אסתמה, אורטיקריה, גירודים, ראייה מטושטשת, מיגרנה וכאבי ראש, פגיעה בכרומוזומים, בלימפה ובבלוטת התריס ועידוד גידולים סרטניים שונים. שילוב של טרטרזין עם חומצה בנזואית עלול לגרום לפגיעה חמורה, במיוחד בילדים. או כחול מבהיק E133: מיוחסות לו תופעות שונות של אלרגיות, היפראקטיביות ובעיות קשב. חשוד כגורם לגידולי מוח. שאלתי היא האם כל הכתבות הללו הן חסרות כל בסיס?, ומניין להם הידע על מה שעושה כל צבע מאכל? שאלה נוספת - מדוע בארץ משרד הבריאות מחייב לרשום את השם המלא של - טרטרזין, סנסט ילו,פחם שחור ואדום אלורה ולא את שמם של צבעי המאכל האחרים? האם אלו הם צבעי מאכל בעלי סיכון גבוה יותר? יש בכלל מחקרים על כל צבע מאכל בנפרד שהראה על סיכון ? בתודה מראש דניאלה קאופמן

08/05/2007 | 09:58 | מאת:

שלום לך , מאחר ואינני יודע מי ערך את הכתבות אין לי היכולת להתייחס אליהן ישנם מחקרים על צבעי מאכל ועל הנזקים שהם גורמים לגבי דרך התנהלותו של משרד הבריאות ....אני ממש לא הכתובת לכ אחד יש את ההשגות שלו ואני מניח שהם פועלים על פי רשימת קרטריונים כזו או אחרת המלצתי האישית היא למעט כמה שיותר בצריכה של מזונות עם צבעי מאכל יש היום מספיק מזונות שלא עוברים עיבוד ו"שיפור" צבעוני כך שניתן לצרוך חכם .