אקנה

דיון מתוך פורום  תזונה וניקוי הגוף מרעלים

12/02/2007 | 22:06 | מאת: נעמה

שלום ותודה מראש, אני בת 24 וסובלת מאקנה, מסיבות הורמונליות (מחמיר לקראת המחזור, פוחת עם גלולות וכו). אני מקפידה על תזונה מאוד בריאה ומאוזנת. אני מחפשת דרכים להפחית את הפעילות האסטרוגנית בעזרת הימנעות ממזונות שמגבירים אותה ותזונה בכלל שמפחיתה אקנה. אני יודעת שויטמין A וויטמינים ממשפחת B עוזרים. אני חוששת שחלב סויה אותו אני צורכת הרבה אולי מחמיר את האקנה. שמעתי גם שיוד מגביר אקנה. האם יש מזונות שכדאי לי להמנע מהם ומזונות שכדאי לי לאכול יותר? תודה רבה נעמה

12/02/2007 | 22:29 | מאת: היי

בעיקר מומלץ לאכול מאכלים עתירי אבץ וויטמיני B A C E . לחלק מהאנשים יוד אכן גורם לפצעים וגם מוצרי חלב. יש לנסות לאכול פחות אוכל מעובד ומלא בפחמימות "ריקות". מה רופא העור הציע לך? האם ניגשת לטיפול נטרופתי? עברת אבחנה של בלוטת התריס ושחלות פוליציסטיות?

14/02/2007 | 09:22 | מאת:

נעמה שלום, אמליץ לך להוריד מהתפריט היומי כל אוכל מטוגן, מוצרי חלב וקמח לבן. בנוסף, להעלות את צריכת המים ל 3 ליטר ביום לפחות. אם אין שינוי אמליץ לך על תוסף הנקרא: B COMPLEX , המורכב ממספר רב של ויטמינים ממשפחת ה- B . לייעוץ ופרטים נוספים: מרכז סאקר, נמל ת"א 42-40, ת"א. טל': 035444356