ויטמין B12

דיון מתוך פורום  תזונה וניקוי הגוף מרעלים

24/04/2006 | 11:18 | מאת: סיגי

שלום רב בערך 10 שנים לא אכלתי כמעט בכלל בשר (אבל אני אוכלת הרבה קטניות, פירות וירקות ואכלתי גם הרבה מוצרי סויה- טבעול וכו') בבדיקות לא נמצא חסר מסוים או אנמיה. אך בגלל תופעות כגון נשירת שיער, יובש בעור וכו' החלטתי לבקש מהרופא ויטמין קומפלקס בי,אך לאחר שקניתי וקראתי את העלון המצורף התחרטתי וזרקתי אותם לבסוף. כתוב שם שעודף בויטמינים אלה עלול לגרום לפגיעה במערכת העצבים ומכיוון שלא ידעתי אם יש לי חוסר או עודף אז פחדתי. האם זה באמת מסוכן לקחת ויטמין מקבוצת B ללא הגבלה? האם גם תקופה מסוימת של מס' חודשים עלולה לפגוע במידה ואין חוסר או במידה והויטמין בגוף הגיע לרמה הרצויה? לאחרונה אני סובלת מעייפות בלתי מוסברת ולמרות שהתחלתי לאכול יותר בשר, עדיין יש לי יובש קיצוני בעור (בעיקר בפנים ובידיים) גזים ובטן נפוחה. מה עלי לעשות? כבר די נרתעת מתוספות מלאכותיות של ויטמינים. תודה רבה

27/04/2006 | 19:18 | מאת:

מכיוון שויטאמין B מסיס במים, הרי שהבעיה אינה נובעת מצימחונות, אלא ממחסור באומגות 3,6,9 המצויות בדגים, ביצים, ומאכלים מן החי.מומלץ לקחת קפסולת שמן דגים ופישתן כדי להחזיר לגוף את השומנים החסרים.

06/05/2006 | 10:26 | מאת: itzikc

סיגי שלום,קראתי בעיון את הודעתך המפורטת ואני סבור שאוכל לסייע בידך לטפל בבעיה באופן משמעותי.אשמח לעמוד לרשותך בכל עת אנא צרי עמי קשר ל:052-5311016 ואני מקווה שאוכל לעזור. בברכת בריאות טובה איציק