לדוקטור שלום..!

דיון מתוך פורום  תזונה וניקוי הגוף מרעלים

19/11/2006 | 11:59 | מאת: בר

שלום לך. אני הולך לעבור בעוד כמה ימים ניתוח לכריתת נקודות חן מהפנים. בניתוח הרופא נותן הרדמה מקומית, מסיר את הנקודה בגובה העור, דבר שכמובן יוצר דימום. הוא חובש ולאחר זמן מסויים הגלד נושר. הרופא אמר שלא מומלץ להוריד הרבה נקודות חן בפעם אחת כדי שההחלמה תהיה טובה יותר ואסטתית יותר. השאלה שלי היא, האם יש קבוצת מזון\מאכלים מסויימים שאני יכול לאכול בימים שלפני ואחרי הניתוח כדי לעזור לעור להתאחות ולמנוע הצטלקות? תודה!

19/11/2006 | 12:52 | מאת:

לרוב המרכיבים התזונתיים יש תפקיד בשמירה על עור בריא. ויטמין C למשל, עוזר לבנות קולגן, חלבון שמהווה את מערכת הפיגומים בין רקמות הגוף. תזונה דלה בוויטמין מביאה לפצעים, לאובדן החוזק והאלסטיות של העור, ולהחלמה איטית של פצעים וחתכים. כוס אחת בלבד של מיץ תפוזים או קערית של תותי שדה מספקים את כל הכמות של ויטמין C שאתם צריכים ביום. עור בריא זקוק גם לוויטמינים מקבוצה B – שנמצאים בדגנים מלאים, חלב ונבטי חיטה – כדי להאיץ החלמת פצעים ולמנוע עור יבש, מקושקש או שמן. ויטמין A – שמצוי בתפוזים, ירקות ירוקים, פירות, חלמון ביצה וכבד – שומר על רקמת העור, וכך עוזר למנוע מראה גבשושי, דמוי נייר זכוכית, או התקמטות מוקדמת של העור. ויטמין D (שמצוי בחלב) יכול לעזור לעכב סימפטומים של פסוריאזיס. אבץ – שנמצא בבשר, מאכלי ים וקטניות – מסייע להחלמה של פצעים וחתכים. מים שומרים על לחות העור ומווסתים את התפקוד התקין של בלוטות השומן. רשימת המרכיבים התזונתיים שמועילים לעור היא כמעט בלתי נגמרתאני ממליץ שתפנה את השאלה לרופא עור מוסמך שיוכל לעזור יותר. בנוסף,ישנו טיפול חמצן אורגני לפנים,המחייה את עור הפנים,ומגן עליו מזיהומים והשפעות סביבתיות.הטיפול מעלה את רמת הלחות בעור,ומשפר את איכותו,עוביו וצפיפותו. אני ממליץ כמובן להתייעץ בנוסף עם רופא עור מוסמך. ישנו טיפול חמצן אורגני לפנים,המחייה את עור הפנים,מונע השפעות סביבתיות וזיהומים שונים. הטיפול משפר את איכות העור ,עוביו וצפיפותו של העור.. לפרטים נוספים,אתה מוזמן לטלפן למרכז סאקר 03-5444356