סידן

דיון מתוך פורום  תזונה וניקוי הגוף מרעלים

30/05/2006 | 11:00 | מאת: sigal

שלום בני בן שלוש וחמישה חודשים. הוא צורך כ-400 מ"ג סידן ביום המגיעים מהסימילאק. בגן אני מעריכה שהוא לא אוכל הרבה דברי חלב ובסה"כ כידוע לי אוכל מסודר בארוחת בוקר ובצהרים בגן. בערב הוא לרוב אוכל מעט. השאלה היא כמה סידן הוא אמור לצרוך ביום? והאם יש צורך להוסיף עןד בקבוק חלב? ובנוסף, כמה סידן מבוגר אמור לצרוך ביום? בן זוגי ואני לא אוכלים באופן מסודר ולאחרונה התחלנו לצרוך מולטי ויטמין וסידן בתוספת ויטמים D שביחד מהווים 95% מהתצרוכת היומית? האם בסדר? תודה

30/05/2006 | 11:41 | מאת:

הילד צורך מספיק סידן אין צורך בהוספת בבקבוק נוסף. הכמות המומלצת ביום 500 מיליגרם. מבוגר - 1200 מלגרם ביוון שיש ספיגה נמוחה מכדורים מומלץ לספוג את הסידן ממאכלים , מומלץ מאוד לישתות חלב עזים