אירוע מוחי

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

05/08/2001 | 23:09 | מאת: איציק שמעון

סבתא שלי עברה ארוע מוחי בעיה נוצרה בכל החלק הימני של הגוף. הרגל מתחילה לסתדר עם הזמן וכרגע היא הולכת עם מקל ועוזרת שנמצאת לידה (העוזרת רק תעזור רק עם היא תמעד) אבל עם היד אין שום התקדמות האם אפשרי לעשות משהו. הרבה אנשים אומרים שלא . אבל אנחנו תמיד מנסים לשאול. בתודה מראש שם הכותב

07/08/2001 | 01:21 | מאת: איציק שמעון

כצנכצלנצלכנצכנסף\ צבמהצעצכנצ צכעצעצל

14/08/2001 | 14:00 | מאת: דר' דניאל גוטליב

היד המשותקת מחלימה פחות טוב ויותר לאט מהרגל המשותקת לאחר אירוע מוחי. רק 40 אחוז מהחולים המגיעים אלינו לשיקום יחזרו להשתמש בידם המשותקת כמקודם. אין זה אומר שלא צריך לטפל בה אלא רק שצריך לראות את המצב באופן מציאותי. הטיפול שבהתחלה נעשה על ידי פיזיוטרפיסט או מרפאה בעיסוק מבוסס על הנעה פסיבית ואחר כך אקטיבית של היד תוך הדגשת תנועות שיש להן מטרה קונקרטית כמו למשל לאחוז באצבעות חפץ קל או להושיט את היד כדי לתפוס חפץ כזה או להגיש כוס כאילו לשתות אל מהשולחן לפנים. חשוב לבצע תרגילים של הנעת הכתף המשותקת באמצעות היד הבריאה האוחזת ביד החלשה על מנת למנוע הווצרות כאבים בכתף, אולם אפשר גם להזיק אם עושים תרגילים כאלו באופן לא נכון ועל כן צריך לבקש מהטרפיסט הדרכה מפורטת (כדאי לרשום אותה על דף) כדי אחר כך לבצע זאת בעצמכם. לפרטים נוספים כדאי מאוד לפנות למרפאה בעיסוק המתמחה בנושא של שבץ מוחי.

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי