פיענוח

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

15/10/2002 | 15:50 | מאת: מישהי 21

שלום! דודה שלי בת ה-39.5 עברה לפני כשבועיים- שלושה אירוע מוחי - מיקרו-שבץ. במכתב שבא עם הרנטגן והסיטי של המוח כתוב שהכל תקין למעט: "עדות לאותות בעוצמה חריגה בחומר הלבן ומוקד גדול יותר פרונטלי מימין. השינויים המוקדיים בחומר הלבן העשויים לעתים לדמיאליניזציה ו/או על שינויים ברקע וסקולרי. מה הפירוש של זה? הרופא לא הסביר לה את זה כמו שצריך. מהו אותו מוקד? האם זה ניתן לטיפול? ומה ההשלכות של זה? החומר הלבן זה מיילין? על מה אחראי האיזור במוח הפרונטלי מצד ימין? תודה מראש, מישהי

15/10/2002 | 18:04 | מאת: דר' דניאל גוטליב

אני מצטער אולם אינני חושב שניתן "להסביר" תשובות מפורטות כאלו דרך פורום כזה ואם נותרתם עם שאלות ללא מענה הייתי ממליץ לבקר מומחה אחר לחוות דעת מלאה שתכלול גם את בדיקה גופנית. בהצלחה.

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי