שבועיים לאחר אירועי מוחי ???

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

04/10/2002 | 06:03 | מאת: משה

לד"ר גוטליב שלום רב. א.נ אבי כבן 79 עבר אירוע מוחי ( ב-CT התגלה דימום באיזור Basal Ganglia Stroke) תוצאות האירוע : שיתוק חלקי בצד ימין רגל ויד + הפרעות בדיבור/מחשבה ( פגיעה בזיכרון). ברצוני לציין שאבי היה בכושר טוב מאוד ( צעד כל יום לעבודה ~5 ק"מ, וע"פי גילו אינו הטיפוס הגריאטרי האופיני). התובנה שלו לא ניפגעה והוא מודע היטב החל ההתחלה למצב העגום בו הוא נמצא. כיום 14 יום לאחר האירוע שוחרר לשיקום . לאור זאת אבקש לשאול מס' שאלות: 1. האם ניתן כבר היום ע"י מבחן כלשהוא לקבוע מה היא מידת הנזק שנעשתהבריקמת המוח, הכונה שלי האם ההפרעות בתהליך המחשבתי/דיבור + זיכרון יכולות להשתפר עם הזמן. וכעבור כמה זמן לערך ( מנסיון אנשים שעברו אירוע כזה ) דבר זה משתפר אם בכלל ? ( יש לציין שהדיבור שלו מתחילת האירוע באופן כללי השתפר מרמת גימגום/'גיבריש' לרמה של הבנה חלקית מסוימת , האם יש פרוגנוזה לסוג ספציפי זה של אירוע. 2. הרופאים מדברים על "ספיגה" האם ניתן להסביר בקצרה/פשוטה מאוד על התהליך והשפעתו. 3. איך ניתן לעזור לו בנוסף לשיקום באמצעים נוספים ( אלטרנטווים וכי"ב) האם זה אמור לעזור ? או שהעניין מוקדם מידי. 4.מה ניתן לעשות בנוגע לטיפול פסיכולוגי, האם זה יעיל בשלב זה ? - האדם מודע מאוד למצבו ונימצא בדיכאון ובכי. ע"פי התמיכה היום יומית החזקה והחמה מהמשפחה הסובבת אותו. אודה מראש לתגובך בתודה משה

12/10/2002 | 19:14 | מאת: ד"ר גוטליב

בנוסף לאמור בתשובתי הקודמת כדאי לציין שהפרעת דבור "מוטורית" שבה ההבנה שמורה יחסית והבעיה העיקרית היא בבטוי (בדבור) יש לה סכוי החלמה טוב יותר ושצריך תמיד לבדוק ולתרגל את שני ערוצי הבטוי, בעל פה ובכתב שכן לפעמים האחד נפגע פחות מהשני. ההחלמה של בעיות דבור שונה כנראה מההחלמה של שתוק הגפיים בכך שהיא איטית יותר. כלומר אם בשאלה של שתוק בגפיים אנו מצפים לראות 90% מההחלמה כבר בתום החודש או הרבעון הראשון ומה שנותר אחרי כן הוא קרוב לודאי נזק קבוע הרי בהחלמה של בעיות דבור אנו מצפים לשינויים "ספונטנים" גם אחרי 6 חודשים ויותר. בהצלחה.

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי