טיפול בנוראייד

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

08/02/2015 | 11:13 | מאת: 052-7076085

זאב שלום רב , אימי בת ה-82 עברה 2 אירועי מוחי ואיבדה את יכולת הדיבור ,לאחר שיקום חזרה לה יכולת התנועה (עאם הגבלה בצד הימני). האירוע השני הותיר אותה מרותקת למיטה עם צד ימין משותק (יד ורגל וכמובן ללא יכולת דיבור ) הייתי מבקשת לקבל את חוות דעתך בנושא נוראייד אם יש טעם לטיפול ? ואם תא לחץ יכול לעזור לה היום אחרי שנתיים וחצי מהאירוע השני ? תודה אילי

שלום, נוראייד - לדעתי אין טעם לטיפול בשלב הזה. המחקרים שבוצעו על התכשיר בדקו יעילות עד חצי שנה לאחר האירוע וגם בטווח הזה היעילות היתה קטנה יחסית ורק אצל חלק מהמטופלים. תא לחץ שיקומי - יש מחקרים שמראים תועלת גם 5 שנים אחרי האירוע, אצל חלק מהמטופלים. כדאי להתייעץ עם ד"ר שי אפרתי בבי"ח אסף הרופא - http://www.assafh.org/clinic/Hifrbaric/Pages/default.aspx וכמובן טיפול פיזיותרפי יכול לעזור, כפי שעזר לאחר האירוע הראשון. בהצלחה, זאב

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי