אירוע מוחי- פגיעה בגזע המוח

דיון מתוך פורום  פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי

10/05/2014 | 12:02 | מאת: הילה

בעלי בן 54 - קיבל אירוע מוחי לפני 6 ימים, בMRI אובחנה פגיעה בגזע המוח, קיבל את הזריקה אחרי כשעתיים מקבלת האירוע אך זה לא הועיל- הוא משותק בצד שמאל שיתוק מוחלט ומדבר מאד לא ברור. הרופא אמר שאין הרבה מה לעשות והוא יעבור לשיקום- האם יש סיכוי שיחזור לתיפקוד עם פגיעה כזאת? חשוב לציין שהוא סובל מסכרת, לחץ דם גבוה, שמן ועישן המון.(היום הורידו אותו עם כסא והוא ביקש סיגריה...). האם פגיעה בגזע המוח היא פגיעה חמורה? למיטב ידיעתך- יש סיכוי שאירוע נוסף יתרחש? אשמח לקבל תשובות, הילה

12/05/2014 | 16:08 | מאת: הילה

בהמשך לפנייתי ולאחר שיחה עם הרופאים הובהר לי שהאירוע מוחי שקיבל בעלי הוא אירוע קשה מאד ולכן הפגיעה כל כך קשה. נאמר לי שכאשר יתייצב מצבו הוא יעבור לשיקום- האם במהלך האישפוז עדיין נשקפת סכנה שאירוע נוסף יתרחש או שלפחות על כך אפשר להישאר רגועים?

הילה שלום, בתקופה הראשונה לאחר אירוע מוחי יש סיכון מוגבר לאירוע נוסף. הרופאים מודעים לכך ולכן בד"כ נותנים תרופות נוגדות קרישה (אם האירוע נגרם מקריש דם). ככל שעובר הזמן הסיכון לאירוע נוסף יורד. לאחר אירוע מוחי קשה באזור גזע המוח בד"כ נשארת מוגבלות בינונית ולפעמים קשה, אבל בשלב הנוכחי כדאי להתרכז בשיקום כדי להשיג כמה שיותר שיפור. זאב

14/06/2014 | 15:54 | מאת: הילה

טרם קיבלתי תשובות לשאלותיי- בינתיים בעלי כבר חודש וחצי אחרי האירו ומתוכם שבועיים באשפוז. יד שמאל משותקת לחלוטין, רגל שמאל מעט מכופף אבל לא יותר מזה. הצליחו להביא אותו לעמידה עם תמיכה, הפנים- חצי ימני עקום ובלי תחושה. מה סיכויי ההחלמה ותוך כמה זמן יוכל לתפקד?

מנהל פורום פיזיותרפיה - שיקום לאחר אירוע מוחי